Crna hronika

Krivična prijava protiv vlasnika firme „La Stva Group“

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv G.N. (37) iz Cetinja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića, kojim je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 17.775 eura.
Krivična prijava protiv vlasnika firme „La Stva Group“
Portal AnalitikaIzvor

Policijske mjere i radnje upućuju na sumnju da je G.N, u svojstvu vlasnika firme „La Stva Group“ d.o.o. Cetinje, počinio navedeno krivično djelo na način što je firmi „NTC“ d.o.o. Nikšić izdao dvije mjenice kao sredstvo obezbjeđenja plaćanja robe, iako je znao da za to nema pokrića odnosno da nema sredstava na računu svog preduzeća, te se izdate mjenice stoga nijesu mogle realizovati. On je time, kako se sumnja, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 17.774,94 eura, koliko iznosi cijena koštanja robe koju je nabavio od preduzeća „NTC“ a koju nije platio.

G.N. je, sumnja se, pomenute mjenice – blanko mjenice sa mjeničnim ovlašćenjem izdao 28. 06. 2016. godine prilikom zaključenja ugovora o kupoprodaji robe sa preduzećem „NTC“, iako je račun njegovog preduzeća „La Stva Group“ već bio u blokadi od 25. 05. 2016. godine.

 

 

 

Portal Analitika