Abiznis

Crnogorski Telekom: Uskoro novi konkurs "Za svako dobro" za 2016/17. godinu

Telekom je na prošlogodišnjem konkursu „Za svako dobro“ finansirao šest društveno odgovornih projekata, od posebne važnosti za zajednicu, koji su uspješno realizovani tokom ove godine.
Crnogorski Telekom: Uskoro novi konkurs "Za svako dobro" za 2016/17. godinu
Portal AnalitikaIzvor

- Zahvaljujući sredstvima iz tog projekta, Crnogorski Telekom je omogućio lansiranje vebsajta Naše doba i osposobljavanja starije generacije za rad na računaru i uključivanje u digitalno društvo, pokretanje prve robotičke laboratorije za djecu i omladinu u Crnoj Gori u realizaciji Radio kluba „Podgorica“, edukaciju o uticaju saobraćaja na životnu sredinu u realizaciji NVO Green Home (Sat za planetu, On-lajn kalkulator za mjerenje karbonskog otiska, promotivne biciklističke vožnje), podizanje nivoa svijesti lokalne zajednice o ravnopravnom učešću djece i mladih sa smetnjama u razvoju u društvene tokove za NVO Oaza, izradu on-lajn kalendara razvoja djeteta do 15. godine za Udruženje „Roditelji“ i mapiranje javnih objekata i javnih površina u Crnoj Gori koje su prilagođene potrebama kretanja lica sa invaliditetom za Udruženje paraplegičara Podgorica. Ono što je od posebne važnosti jeste dugoročna misija svih projekata, koji nose snažnu poruku i doprinose dobrobiti ukupne zajednice, što je i suština i cilj ove podrške – ističu iz te kompanije.

Crnogorski Telekom najavljuje nastavak društveno-odgovornih aktivnosti, kako u okviru projekta „Za svako dobro“, tako i kroz druge oblike podrške, kako bi dali ravnomjeran doprinos svim segmentima društva.

- Uložiće se i dodatni napori o značaju zajedničkog djelovanja kada je riječ o zaštiti životne sredine i ovom prilikom Crnogorski Telekom podsjeća sve korisnike da se i same uključe i daju svoj podršku tako što će koristiti našu uslugu E-račun i na taj način pomoći očuvanju prirode. Novi konkurs „Za svako dobro“ za 2016/17 biće uskoro raspisan, čime će se omogućiti svim zainteresovanim nevladnim organizacijama da se prijave i u narednom periodu realizuju nove uspješne projekte u oblastima: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo – navodi se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Portal Analitika