Društvo

Cungu dočekao inicijatore za zatvaranje kanala Solane

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa svojim saradnicima su dočekali su danas predstavnike građana koji žive pored kanala Solane u naselju Đerane. Pošto tema sastanka ima zajedničkog sa Solanom, na sastanku je prisustvovao i stečajni upravnik Solane Ognjen Jovović.
Cungu dočekao inicijatore za zatvaranje kanala Solane
Portal AnalitikaIzvor

Građani su se zahvalili predsjedniku Opštine na saradnji kazavši da su zadovoljni da je njihova inicijativa prihvaćena bolje nego što su očekivali. Osim određenih bitnih tema na sastanku je diskutovanu o načinu rješavanja problema kanala Solane koji dugi niz godina predstavlja bezbjedonosni problem za građane, turiste i lokalnu samoupravu jer utiče na otežavanje saobraćaja u tom naselju. 

Osim navedenog, kanal Solane se pamti i po fatalnim dešavanjima na kojima su izgubljeni ljudski životi.  Građani ovog naselja su izrazili svoju spremnost da finansijski doprinesu realizaciji ovog projekta koji ne samo da bi omogućio izgradnju još jedne saobraćajne trake, već bi pozitivno uticao na bezbjedonosni aspekt. Sa druge strane stečajni upravnik Solane Ognjen Jovović kazao je da se slaže da ova inicijativa realizuje u okvirima interesa Solane tj. da se održi aktuelni kapacitet kanala. Predsjednik Cungu je kazao da će se Opštinske službe ozbiljno baviti inicijativom građana i ostalim inicijativama ovakve vrste.

Predsjednik je pozdravio ideju za samofinansiranje investicije od strane građana i kazao da će Opština Ulcinj dati svoj doprinos kako finansijski tako i time što će građane osloboditi određenih komunalija prilikom legalizacije njihovih objekata na tom naselju.  U cilju realizacije ove inicijative određene obaveze su preuzeli sekretarijati za urbanizam i komunalne poslove te je odlučeno da se održe dodatni sastanci sve dok se ne rješi u interesu svih strana. 

Portal Analitika