Društvo

NLB Banka uručila donaciju udruženju Roditelji

Predstavnici NLB Banke posjetili su danasudruženje Roditelji iz Podgorice te su tom prilikom uručili donaciju u okviru humanitarne akcije „Podijelimo, jer zajedno možemo više“ koju organizuje Udruženje. Sredstva koja će se koristiti za opremanje djece iz socijalno ugroženih porodica za novu školsku godinu rezultat su donacije kako NLB Banke, tako i njenih zaposlenih.
NLB Banka uručila donaciju udruženju Roditelji
Portal AnalitikaIzvor

„Naša strategija podrazumijeva da se suočavamo sa društvenim izazovima i brinemo za dobrobit zajednice u kojoj djelujemo. Prepoznali smo potrebu da pružimo podršku ovoj humanitarnoj akciji i da olakšamo školarcima iz udruženja Roditelji pripreme za novu školsku godinu“, izjavio je ovim povodom Martin Leberle, direktor NLB Banke, te dodao da ga izuzetno raduje činjenica da je izražena kolektivna svijest zaposlenih Banke koji su, također, donirali sredstva.

"Raduje nas što se sve više kompanija uključuje u našu akciju, a ova inicijativa zaposlenih u NLB Banci je značajna ne samo zbog materijalne vrijednosti, već i kao pozitivan primjer i dokaz da se samozajednozaistamoževiše", kazala je Biljana Popović, koordinatorkaGrupezasocijalnupodršku u udruženjuRoditelji.

Pored finansijskih sredstava, učenicima šestog razreda osnovne škole u okviru Udruženja, Banka je donirala i tzv. edukativne buklete koji su nastali partnerskim angažmanom Nacionalnih parkova Crne Gore i NLB Banke na projektu „Obradujmo prirodu“. Svaki buklet se sastoji od deset edukativnih i radnih listova koji atraktivnim i za djecu prilagođenim dizajnom i sadržajem pruža informacije i podstiče djecu da aktivno kroz radne zadatke uče o vrijednostima i značaju prirodnih ljepota i biodiverziteta u pet nacionalnih parkova Crne Gore. Cilj projekta je da se podigne ekološka svijest kod najmlađih i da se u odgovarajućoj životnoj dobi izgradi prijateljski i pozitivan stav prema prirodi. 

NLB Banka, kao uključeni građanin u okruženju u kojem djeluje, kroz strategiju društveno odgovornog poslovanja i aktivnu podršku zaposlenih, opredijeljena je da aktivno doprinosi razvoju i dobrobiti društva. Banka je i u prošlosti podržavala udruženje Roditelji kroz razne projekte.  

Portal Analitika