Društvo

Blokirali kružni tok na Zabjelu

Penzioneri KAP-a blokirali su magistralni put i kruzni tok u podgoričkom naselju Zabjelo i tamo će biti do 13 sati, iako su prethodno iz Uprave policije dobili obavještenje da nemaju dozvolu za blokiranje saobraćaja u tom dijelu grada.
Blokirali kružni tok na Zabjelu
Portal AnalitikaIzvor

Penzioneri su najavili da će nakon 13 sati blokirati saobraćajnicu kod zgrade Vlade, za šta su dobili dozvolu i još jednom zatržiti hitno sazivanje  sjednice Vlade  na kojoj bi riješili isplatu 5,4 miliona eura za otpremnine.

U drustvu bivših radnika od jutros je i predsjednik Radničke partije i poslanik Demokratskog fronta, Janko Vučinić.

Penzioneri KAP-a su očekivali da na jučerašnjoj sjednici Vlade bude riješeno pitanje isplate otpremnina, jer je ministar finansija Raško Konjević kazao da je novac obezbijeđen.

Stečajni upravnik bi, kako navode, trebalo da dostavi spisak radnika za isplatu.

''To se može riješiti za pet minuta i pustiti automatski 5,4 miliona eura na žiro račune radnika, ali se ne rješava zbog neozbiljnosti Vlade i ministarstava ekonomije, finansija i rada'' tvrdi predstavnik radnika Nikola Raković.

Vlada je juče zadužila radnu grupu da pripremi i predloži cjelovito rješenje realizacije Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a. Taj je zakon usvojen u julu prošle godine kao lex specialis, a penzioneri KAP-a protestuju od marta ove godine. 

 

rtcg.me

Portal Analitika