Zanimljivosti

Poražavajuće otkriće: Mladi žele da budu „mučenici“ na radnom mjestu

Izraz „radoholičar“ danas označava određeni ponos - u rječniku mladih, zaposlenih ljudi.
Poražavajuće otkriće: Mladi žele da budu „mučenici“ na radnom mjestu
Portal AnalitikaIzvor

A to je potvrdilo i jedno nedavno istraživanje, sprovedeno na 2.000 ispitanika, u dobi od 18 do 34 godine. Naime, rezultati su pokazali kako njih 43 odsto želi da bude klasifikovano kao „mučenici na radnim mjestima“, što znači da vrednuju sate koje provode radeći te vremensku predanost poslu.

A što tačno znači radni mučenik? U njih spadaju svi oni koji ne vole da uzimaju slobodne dane, osjećaju krivicu kada odu na godišnji odmor, te provode više vremena na poslu, nego što se to od njih traži, a izgleda kako je milenijumska generacija u potpunosti savladala taj termin.

Štoviše, mlađe generacije ne vjeruju u to kako njihovi poslodavci žele da daju vrijeme za odmor, uprkos tome što se pokazuje suprotno. U osnovi, oni nivo svog poslovnog uspjeha mjere satima provedenima na poslu, a ne kvalitetom svog rada unutar radnog vremena.

- Sve više mladih ljudi uvjereno je u veći profesionalni uspjeh, ako ne uzimaju pauzu. Takođe, za milenijumsku generaciju je i najvjerovatnije da će drugima „nabijati“ osjećaj krivice za uzimanje odmora - otkrili su rukovodioci istraživanja.

Ovo su svakako rezultati, koji potkopavaju opšteprihvaćenu tezu o tome kako je milenijumska generacija razmažena. Svejedno - rezultati su prilično poražavajući.

Izvor: Index.hr/E.DO.

Foto: stateimpact.npr.org

Portal Analitika