Politika

SD: Iskoristiti sav potencijal Gusinja

''Znam da svi zajedno dijelimo osjećaj zadovoljstva što imamo privilegiju što smo rođeni i što smo vezali svoju sudbinu za naše Gusinje. Na priorodnim ljepotama i velikim turističkim potencijalima kojima raspolažemo nam mnogi u Crnoj Gori, ali i van nje, mogu pozavidjeti'', govore iz OO SD Gusinja.
SD: Iskoristiti sav potencijal Gusinja
Portal AnalitikaIzvor

Kako oni navode brojni resursi kojima Gusinje obiluje godinama ostaju neiskorišćeni, zbog čega se ne živi ni približno u skladu sa mogućnostima koje taj kraj pruža. 

''Očekivali smo da će vraćanje statusa opštine, za koje se decenijama opravdano svi zajedno zalažemo, stvoriti ambijent u kojem će se naša omladina zaposliti, u kojem će vidjeti interes, ali i sigurnost, da ovdje formiraju svoje porodice, kako bi svi skupa živjeli od svoga rada, i kako ne bi zavisili isključivo od naših dragih rođaka iz dijaspore. Međutim, na žalost svih nas, to se do danas nije desilo, iz razloga koji su svima vama dobro poznati'', navode oni.

Prema njihvoim riječima kako ovi i brojni drugi izazovi sa kojima se suočavaju, a koji uzrokuju masovno iseljavanje iz Gusinja, traže brze odgovore i konkretne predloge. 

''Mi u Socijaldemokratama Gusinja ne želimo da gubimo vrijeme u traženju krivaca za postojeće stanje, nego hoćemo da rješavamo probleme. Naš primarni ciljevi će biti stvaranje preduslova za otvaranje novih radnih mjesta i stavljanje naših brojnih neiskorišćenih resursa u punu funkciju kroz stvaranje čvršćih veza sa našom brojnom dijasporom. Problemi koji nas okružuju zahtijevaju nove, mlade, stručne, nekompromitovane, ali prije svega dobre i poštene ljude, koji nemaju hipoteke iz prošlosti'', ističe se u saopštenju. 

Oni navode da kao nova politička partija hoće na nov način da se bavimo politikom. 

''Spremni smo da zajedno sa svim vama okrenemo novi list, kako bismo počeli da mijenjamo stvari na bolje. Prvu pravu priliku za to imamo na lokalnim izborima koji će se održati 16. oktobra. Na tim izborima će Socijaldemokrate Gusinja svoj samostalan nastup iskoristiti da promovisu nove ljude i novi program. Uvjereni smo da nakon što ostvarimo odličan rezultat, u koji inače niko ne sumnja, u Gusinju ništa više neće biti isto'', zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika