Društvo

BF: Sistematsko uništavanje sportskog i istorijskog simbola Tivta

''Atraktivne lokacije glavnog i pomoćnog terena FK ''Arsenal“, smještene u srcu Tivta, osnovni su razlog njegovog sistematskog uništavanja. Očigledno je, da su već odavno, zapale za oko nekome ko na njima želi da podigne velelepne zgrade i kojem postojanje kluba, koji je ne samo sportski nego i istorijski simbol Tivta smeta'', rečeno je u saopštenju Bokeškog Foruma.
BF: Sistematsko uništavanje sportskog i istorijskog simbola Tivta
Portal AnalitikaIzvor

Oni kako kažu, ne umiju na drugačiji način da objasne što niko ne radi ništa kako bi klub, slavne prošlosti izvukao iz živog blata u koji Arsenal iz dana u dan tone sve dublje. 

''Dosadašnje polukvalifikovano rukovodstvo, niti nadležne institucije, nisu preduzele ama baš ni jedan korak kako bi nešto uradile. Ne postoji niti jedan valjani predlog, niti jedan kvalitetan projekat odgovornih koji bi pomogao izlasku iz krize. A ne treba previše ni ljudske ni sportske mudrosti da „Arsenal“ stane na noge, postane stabilan prvoligaš i igra i evropska fudbalska takmičenja. Tu u komšiluku je OFK „Grbalj“  u kojem tivatska djeca treniraju i bilježe uspjehe jer njihovi roditelji, što je potpuno razmljivo, ne žele da se njihovi mališani, kući vraćaju okrvavljenih ruku i nogu, jureći za loptom u nehumanim uslovima pomoćnog terena u gradskom parku. Ili, kotorski „Bokelj“ sa kojim su Tivćani do prije deceniju igrali derbije, a koji je ove godine svoj grad predstavio u Evropi'', ističe se u saopštenju

Oni upozoravaju da je vrijeme da neko sposoban, sa jasnom vizijom, politički n eostrašćen preuzme „Arsenal“. 

''U suprotnom najmanje će važno biti da li ovaj klub zovemo fudbalski ili nogometni, jer uopšte neće ni postojati. A mi ćemo se čuditi i učiti pravila kriketa, bejzbola ili ragbija koji će se igrati na nekom polajnčetu. Umjesto stadiona u Gradskom Parku dobićemo nekultivisanu građevinu modernih građevinskih neimara“, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika