Društvo

Želite da postanete vodič za posmatranje ptica? Evo prilike

Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Ekološko društvo Boke kotorske i Opština Tivat u saradnji sa partnerskim organizacijama Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM organizuju treninge za buduće vodiče ptica pod nazivom ''Uvod u posmatranje ptica'' koji će biti održani na Orjenu u periodu od 5. do 7. septembra i na tivatskim Solilima u periodu od 7. do 9. septembra 2016. godine.
Želite da postanete vodič za posmatranje ptica? Evo prilike
Portal AnalitikaIzvor

Oba događaja se organizuju u okviru IPA prekograničnog projekta "Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)" finansiranog od strane Evropske unije u okviru Prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora koji ima za cilj unaprijeđenje turističke ponude regiona Boke kotorske i Dubrovačko-neretvanske županije zasnovane na posmatranju ptica.

Trening ima za cilj upoznavanje sa osnovama ornitologije i posmatranja ptica, kao i principima terenskog rada. Fokus treninga će biti na upoznavanju sa metodama identifikacije ptica koje nastanjuju područje Orjena i Solila.

Jedan od glavnih predavača na treningu biće Rok Rozman, slovenački olimpijac u kajakingu, borac za prirodu, biolog i pasionirani ljubitelj ptica. Takođe je jedan od pokretača velike kajakaška turneje za očuvanje balkanskih rijeka  ''Balkan rivers tour''  koja je u aprilu ove godine posjetila Crnu Goru kako bi upozorila na štetne  planirane projekte izgradnje hidroelektrana na rijeci Morači. 

Centar za zaštitu i proučavanje ptica poziva zainteresovane turističke i planinarske vodiče, kao i ljubitelje prirode koji bi željeli da postanu obučeni vodiči za posmatranje ptica da učestvuju na treningu.

Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni. S obzirom da je broj mjesta za učešće ograničen, svi zainteresovani se mogu prijavti putem mejla marija.stanisic@czip.me ili putem telefona 020 272 051 najkasnije do 1. septembra 2016. godine.

Portal Analitika