Politika

Krivokapić sa opozicionim ministrima: Obrađivanje u Buda baru

Prema saznanjima Dnevnih novina, juče su se u centru Podgorice, u lokalu Buda bar, opozicioni potpredsjednik Vlade Milorad Vujović, i ministri Budimir Mugoša i Boris Marić sastali sa liderom SDP-a Rankom Krivokapićem i ministrom finansija Raškom Konjevićem, a izvor ovog medija je potvrdio da je bilo sastanaka između SDP-a i pomenutih ministara, ali da konačna odluka još nije donijeta.
Krivokapić sa opozicionim ministrima: Obrađivanje u Buda baru
Portal AnalitikaIzvor

Prvobitni stav ministara, prema riječima sagovornika Dnevnih novina, bio je da treba da napuste Vladu izbornog povjerenja. Međutim, na sastanku se razrađivala i mogućnost ostanka opozicionih ministara, ali pod određenim uslovima.

"U slučaju postizanja dogovora sa partnerima u prelaznoj vladi, ministri će ostati u izvršnoj vlasti", saopštio je izvor DN.

On je navodno dodao da postoji mogućnost novog sastanka prije konferencije za novinare, kako bi se do kraja utvrdilo da li Marić, Mugoša i Vujović idu ili ostaju u Vladi. Opoziciona trojka, u svakom slučaju, nije jedinstvena oko napuštanja izvršne vlasti.

Građanski pokret URA je prvi prelomio i odlučio da povuče svoje kadrove iz Vlade, dok su SDP i Demos izabrali da ostanu u kabinetu premijera Mila Đukanovića do parlamentarnih izbora.

Portal Analitika