Crna hronika

Mujović hitno prevezen u Klinički centar

Podgorički biznismen Veselin Mujović hitno je prevezen iz spuškog zatvora u Klinički centar Crne Gore, gdje je zbog lošeg zdravstvenog stanja zadržan na Odjeljenju kardiohirurgije. Mujović se tereti da je od bi šeg visokog funkcionera DPSa Svetozara Marovića uzeo 890.000 eura, kako bi mu pomogao u tužilačkim istragama koje se vode protiv njega zbog višemilionskih malverzacija u Budvi. Apeli odbrane Branilac Veselina Mujovića, advokat Miloš Vuksanović potvrdio je da je njegov klijent zadržan na liječenju u Kliničkom centru do daljnjeg, radi ispitivanja i saniranja narušenog zdravstvenog stanja.
Mujović hitno prevezen u Klinički centar
Portal AnalitikaIzvor

Odbrana je na ovakve posljedice upozoravala sud i Tužilaštvo mjesecima unazad, predlažući svim nadležnim institucijama da narede vještačenje njegovog zdravstvenog stanja, ali su se svi oglušili o zahtjeve – kazao je Vuksanović. Prema njegovim riječima, nakon što brojni apeli nijesu urodili plodom, odbrana je prije skoro tri mjeseca zatražila vje- štačenje zdravstvenog stanja, koje je izradio jedan od najiskusnijih vještaka iz te oblasti doktor Miodrag Šoć.

- Vještak Šoć je u zaključku naveo da je stanje Mujovića ugroženo. Ni to nije bilo dovoljno Tužilaštvu da preduzme bilo kakve radnje u tom pravcu. Očigledno je moralo da dođe do ovakvih, nije isključeno i najtežih posljedica, da bi Mujović dobio adekvatan bolnički tretman, kako bi se sanirale sve posljedice koje je pretrpio vođenjem besmislenog postupka, zasnovanog na čaršijskim nagađanjima i dokazima sa snagom argumentacije „rekla-kazala“ – naveo je advokat Vuksanović. Apsurdno je, kako kaže, da se Mujović i njegova porodica poslije svega raduju „bolničkom liječenju“ jer će mu napokon biti pružena ljekarska pomoć.

Mujović je uhapšen 17. februara zbog sumnje da je od bivšeg funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića uzeo 890.000 eura kako bi mu pomogao u tužilačkim istragama koje se vode protiv njega. Osnovno tužilaštvo je protiv Mujovića podiglo optužnicu koja je proslijeđena Osnovnom sudu. Tužilaštvo je provjeravalo i pod kojim okolnostima je navodno prevario i uzeo 20.000 eura od oca Lazara Rađenovića - Ljuba kako bi pomogao njegovom sinu koji je bio u pritvoru zbog sumnje da je u pet budvanskih afera oštetio budžet opštine. Kako se sumnja, Mujović je pokušao da uzme novac i od nekadašnjeg menadžera op- štine Budva Aleksandra Tiči- ća, od kojeg je tražio 100.000 eura da bi uticao na Tužilaštvo da ga izbrišu iz optužnice u predmetu ,,Košljun“, ali je on to odbio. Mujoviću i članovima njegove najuže familije odlukom Osnovnog suda tokom maja oduzeta je imovina u okviru finansijske istrage.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika