Fudbal

LE: Nemoguća misija za Crvenu zvezdu

Gotovo nemoguć posao za Crvenu zvezdu uoči revanša sa Sasuolom u posljednjem meču za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.
LE: Nemoguća misija za Crvenu zvezdu
Portal AnalitikaIzvor

,,Crveno-bijeli“ su u Italiji izgubili sa 3:0 i ne daju im se realne šanse u večerašnjoj utakmici u Beogradu. U tom kontekstu išle su i izjave trenera Miodraga Božovića, koji je rekao da ne želi da bude nevaspitan i kaže da će njegov tim pobijedili sa 4:0 ili 5:0.

Ipak, ostala je konstatacija da je u fudbalu ,,sve moguće“.

- Izvukli su nas naprijed u prvoj utakmici, imali su mnogo prostora, imaju brze igrače koji su nas kaznili. Mi večeras moramo da pobijedimo. U fudbalu je uvijek sve moguće ali ne bih želio da budem toliko nevaspitan i kažem da ćemo da pobijedimo 4:0 ili čak 5:0. Bitno je da se mi borimo, da pokažemo volju, da pružimo maksimum. Nadamo se da će sreća biti na našoj strani - rekao je Božović na konferenciji za novinare uoči večerašnjeg duela na stadionu Rajko Mitić (20.30h).

Grof je potom dodao:

- Obzirom na to kako smo odigrali prvu utakmicu protiv Sasuola, nadam se da ne možemo da odigramo gore od toga, da ne možemo da odigramo dvije tako loše utakmice. Bilo bi dobro da pobijedimo i da se iskupimo navijačima koje smo mnogo razočarali u prvoj utakmici. Nijesam imao velika očekivanja, ne zato što je ova ekipa loša, već zato što se prase ne goji uoči Božića. Tako i sa ovom ekipom, ne može preko noći da se pravi ekipa, za to je potrebno vrijeme. Niti smo mi toliko loši, niti je Sasuolo toliko dobar kao što je bio u prvoj utakmici - kazao je Božović.

Vojvodina je na revanš sa AZ Alkmarom otputovala pre- žaljena nakon poraza u Novom Sadu od 3:0. Lokomotiva iz Zagreba gostuje Genku (2:2), Hajduk u Splitu juri gol minusa iz meča sa Makabijem iz Tel Aviva (1:2), a Maribor dva pogotka zaostaka iz duela sa Gabalom (1:3).

Od ekipa sa ,,Ex-Yu“ prostora, Škendija ima šansu da se domogne grupne faze ukoliko u revanšu bude uspješnija od Genta koji je u Belgiji slavio 2:1.

Portal Analitika