Politika

Ministarstvo odbrane Medojeviću: Sve urađeno u skladu sa zakonom!

Ministarstvo odbrane je reagovalo na saopštenje lidera Pokreta za promjene (PzP) i funkcionera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, koji je kazao da je načelnik generalštaba Vojske Crne Gore usmenom naredbom dao uzbunu svim jedinicama Vojske u noći 24. oktrobra prošle godine. Portal Analitika, reagovanje prenosi integralno:
Ministarstvo odbrane Medojeviću: Sve urađeno u skladu sa zakonom!
Portal AnalitikaIzvor

“Povodom izjave koju je dao poslanik Medojević, a nakon ostvarenog uvida u zvanična dokumenta Generalštaba Vojske Crne Gore, koji je u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru i zahtjevu poslanika Medojevića omogućen tokom dana, Ministarstvo odbrane ukazuje na sledeće činjenice:

Kao što je više puta saopšteno javnosti i u Skupštini Crne Gore, sve  mjere koje su preduzete u Vojsci Crne Gore dana 24.10.2015.godine, naređene su u skladu sa Ustavom, Zakonom i Pravilom službe, i bile su isključivo u svrhu pojačanog obezbjeđenja i zaštite objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Nakon izbijanja nemira u Podgorici, svim jedinicama Vojske Crne Gore linijom komandovanja naređeno je da sprovedu mjere dodatnog pojačanog obezbjeđenja vojnih objekata i objekata Ministarstva odbrane. Dakle, pozivanje pripadnika VCG u svoje jedinice imalo je samo jedan cilj: sprovođenje zakonske obaveze zaštite imovine i objekata koje koristi Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore.

Još jednom naglašavamo da su sve mjere u Vojsci preduzete u skladu sa Ustavom i zakonima koje je donijela Skupština Crne Gore i da nema nikakvog govora o zloupotrebi Vojske Crne Gore u političke svrhe, već naprotiv, Vojska Crne Gore je pod punom demokratskom i civilnom kontrolom po najvećim standardima EU i NATO “ ,zaključili su oni

Portal Analitika