Društvo

Nalaz sudskog vještaka: Nema opasnosti po đake u zgradi OŠ „Milan Vuković“

Detaljan izvještaj sa sudskog vještačenja o stanju zgrade OŠ „Milan Vuković“ na Savini dostavljen je Opštini Herceg Novi iz Osnovnog suda, kojim je potvrđeno da ne postoji prijetnja za bezbjednost učenika i dalje funkcionisnaje škole, saznaje Radio Jadran.
Nalaz sudskog vještaka: Nema opasnosti po đake u zgradi OŠ „Milan Vuković“
Portal AnalitikaIzvor

Prema nalazu, sudski vještak predlaže kratkoročne mjere prije nego što đaci sjednu u klupe. Neophodno je obaviti manju sanaciju na objektu, riješiti ustvari odvođenje atmosferskih voda i obaviti intevenciju na krovu, jer nije riječ o klizanju nego slijeganju terena. Sada se čeka mišljenje i odluka Ministarstva prosvjete, odakle su hercegnovskom radiju kazali da će ih saopštiti u petak.

Opština Herceg Novi tražila je i platila sudsko vještačenje kako bi se prevazišao problem obezbjeđenje prostora za preko 700 osnovaca sa Savine, nakon što je Ministarstvo zabranilo rad u objektu škole. Zabrana je uslijedila iz bezbjednosnih razloga, ali i bez detaljnijih ispitivanja terena i stanja škole.

Ukoliko Ministarstvo sada dozvoli nastavak rada u OŠ „Milan Vuković“ u matičnoj zgradi, uz određene manje intervencije, koje je predložio sudski vještak, nova školska godina bi mogla kasniti najviše 10 do 15 dana.

Izvor i foto: Radio Jadran

Portal Analitika