Društvo

Berane: Građevinski bum vrijedan 18 miliona eura

Berane je ove godine doživjelo pravi građevinski bum, što je veliki uspjeh kada znamo koliko je građevinski biznis u krizi i u mnogo bogatijim sredinama poput Budve, saopštio je sekretar Sekretarijata za urbanizam i prostorno planiranje beranske opštine Marko Lalević.
Berane: Građevinski bum vrijedan 18 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

On je u izjavi za Radio Berane istakao da je time lokalna uprava u ovom gradu pokazala da planira da ispuni sva obećanja data pred izbore u Beranama 2014. godine.

„To što se sada radi na rekonstrukciji istočne tribine fudbalskog stadiona, rekonstrukciji brojnih saobraćajnica u našem gradu, izgradnji kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, kao i privođenju krajuradova na izgradnji sportske hale, pokazuje da smo spremni da ispunimo obećanja na zadovoljstvo svih građana, ali da je samo bilo potrebno strpljenje da dođe do ovih radova“, kazao je Lalević, prenosi Pobjeda.

Iz opštine naglašavaju da je vrijednost svih radova koji se u ovom gradu izvode oko 18 miliona eura, od čega je 12 miliona vrijednost projekta izgradnje kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, koji se finansira iz fondova EU.

U Sekretarijatu za urbanizam ističu da je završena prva faza rekonstrukcije fasada u glavnoj gradskoj ulici, a trenutno se radi na rekonstrukciji ulica u mjesnoj zajednici Park, kao i na rekonstrukciji ulice koja vodi od Teramske do fudbalskog stadiona. Ipak, ono što je bilo glavno obećanje koalicije „Zdravo Berane“ u predizbornoj kampanji 2014. godine-trajno rješavanje problema odlaganja otpada u tom gradu, i dalje je omča o vratu onima koji su se zalagali za zatvaranje odlagališta na Vasovim vodama.

 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika