Društvo

MUP posjeduje neoborive dokaze da je kontrolor AZLP povrijedio pravila postupka

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je reagovanje na zapisnik Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama.
MUP  posjeduje  neoborive dokaze da je kontrolor AZLP  povrijedio pravila postupka
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanja prenosimo u cjelini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će uložiti prigovor na stavove iz zapisnika  Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama u postupku nadzora koji je sproveden u MUP-u a koji se tiče zakonitosti obrade  ličnih podataka.

MUP  posjeduje  neoborive dokaze da je kontrolor AZLP  povrijedio pravila postupka, netačno i nepotpuno  utvrdio činjenično stanje i pogrešno primjenio materijalno pravo.

Indikativno je da se prvi put od osnivanja Agencije na sajtu  te institucije  objavio  zapisnik  o postupku koji je u toku. Nije se uvažilo pravo i sačekao rok na davanje primjedbi  i prigovor na zapisnik. Smatramo da se tom naprasnom ažurnošću, pogotovo za instituciju koja je prepoznata po kršenju zakonskih rokova, želio u javnosti stvoriti utisak da se radi o konačnom stavu Agencije, koji se sada medijskim spinovanjem uveliko prejudicira.

Podsjećamo da MUP još nije obaviješten  od  AZLP-a ko je i u čije je ime od Agencije tražio mišljenje koje je na Savjetu AZLP preinačeno u inicijativu za vršenje kontrole. Podsjećamo,  takođe, da je i sama odluka bila diskutabilna i bila predmet preglasavanja na sjednici Savjeta.

Sigurni u zakonitost našeg  postupanja, koje u ovom slučaju ima za cilj dovođenje u red biračkog spiska, MUP  će  sačekati  konačnu odluku koja je u isključivoj nadležnosti Savjeta AZLP  i  shodno toj odluci preduzeti  dalje mjere. U međuvremenu nastavljamo da obezbjeđujemo  uslove za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori. O političkim pritiscima kakvim su, uvjereni smo, bili izloženi predstavnici AZLP sa namjerom da se  zaštite  promoteri dosadašnjih neregularnosti javnost ćemo i dalje blagovremeno obavještavati.

Portal Analitika