Društvo

Pavićević: Tužilaštvo da provjeri Pavlovićeve navode

Kako ne bi bilo prostora za razna laička tumačenja onoga što je na konferenciji za štampu iznio poslanik Koča Pavlović, očekujem od Tužilaštva da do kraja provjeri i ispita sve navode na profesionalan i stručan način. Tekst pod nazivom ,,Opasne veze“ novinara Đuranovića doživljavam kao pokušaj relativizovanja određenih informacija i prije njihove provjere, i pored toga što mogu biti korisne za nastavak razotkrivanja političke pozadine ubistva moga brata. Smatram da ovo nije tema kojom bi trebalo, na ovakav način, da se bavi novinar, tj. sa distance da ocjenjuje validnost novih informacija koje se pojave - poručuje sestra Duška Jovanovića, Danijela Pavićević.
Pavićević: Tužilaštvo da provjeri Pavlovićeve navode
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje Pavićević prenosimo bez redakcijskih intervencija:

„U ovom slučaju, niko ne oslobađa, saizvršioca ubistva koji je pravosnažno osuđen.

Takođe, u potpunosti razumijem saopštenje DPS-a, njima je najmanje stalo da se dođe do istine o tome ko je ubio i po čijem nalogu, ko je finansirao, a ko pružao logistiku.

Njima je najmanje stalo da se objelodani ko je sve u bezbjednosnim službama napredovao nakon tog zločina, ko je prije ubistva mog brata vršio njegov progon, organizovao fizičke napade i sl. Zar neko može vjerovati da se to ne može otkriti u maloj Crnoj Gori.

Gospodo DPS-ovci, jedan vaš ideolog je priznao da je šef kriminalne organizacije, a drugi - šef SDB-a, vicepremijer, ministar pravde, Duško Marković je priznao, gostujući u emisiji, ,,znao sam da je Dušku Jovanoviću život bio ugrožen“.

Ovu iskrenu konstataciju je prećutao onda kada je trebalo da kaže pred Istražnim sudijom, iako je bio obavezan po Ustavu i Zakonu da to uradi.

,,Pisao sam ministru Jovićeviću, da treba povesti računa o bezbjednosti Duška Jovanovića“, rekao je Marković u istoj emisiji. To znači da je moj brat tajno praćen od strane SDB-a i da je prikupljan materijal o svemu što se odnosi na njegov život. Taj materijal bi bio koristan u ovom trenutku bez obzira na protok vremena i zato opet poručujem da Duško Marković možda drži ključ istine o ubistvu mog brata u nadi da je i sazrela svijest o potrebi da se o tome progovori.

Mnoga pitanja su bez odgovora, a očekujemo od VDT-a da ih postavi  g-dinu Dušku Markoviću, shodno svojim ovlašćenjima i mehanizmima koji su mu u nadležnosti“.

Portal Analitika