Region

Vujičić: Napad na RTK kukavički i kriminalni čin

Ručna granata koja je bačena sinoć na Radio televiziju Kosovo (RTK) od strane anonimne grupa gradjana iz Rugove zbog njihovog protivljenja da se ratifikuje sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, kukavički je i kriminalni čin, saopštio je predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić.
 Vujičić: Napad na RTK kukavički i kriminalni čin
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da je taj gnusni čin šačice primitivaca u suprotnosti je sa mentalitetom i kulturom autenticnih albanaca sa tih prostora. 

- Oni su sramota rugovljana i cjelokupnog albanskog naroda, jer je taj necivilizacijski postupak daleko od čojstva i junastva koje vjekovima krasi muškarce iz tih krajeva. Nasilnici koji su preuzeli odgovornost za napad na RTK zbog umisljenosti da im država navodno oduzima njihove planine i zemlju, na direktan način, a  zarad ličnih interesa urušavaju temelje sopstvene države. I ne samo temelje sopstvene drzave, oni su spremni zarad licnih interesa bez obzira što nijesu u pravu, da uniste buducnost svoje i djece svih gradjana Kosova, ali i naruše dobrosusjetske odnose sa Crnom Gorom i stabilnost i mir u regionu - stoji u reagovanju.

Stoga apelujemo na institucije Kosova da pokaze snagu države i nedozvole da bande koje se služe nasiljem, nastave da siju strah i zastrasuju, novinare, obicne gradjane, ali i poslanike.

 

Portal Analitika