Društvo

Pilot Arifović izašao iz bolnice

Pilot Namik Arifović (47), koji je teško povrijeđen 10. juna kada se helikopter Vojske Crne Gore tokom redovne vježbe srušio iznad Komanskog mosta, nakon dva i po mjeseca izašao je iz bolnice, saopšteno je Pobjedi iz Kliničkog centra.
Pilot Arifović izašao iz bolnice
Portal AnalitikaIzvor

Nesreća se dogodila u blizini magistralnog puta Podgorica-Nikšić, u podgoričkom naselju Gornja Gorica, tokom redovnog trenažnog leta helikoptera ,,gazela NH-45N“. Tada je povrijeđen i potpukovnik Miroljub Antanasijević (46).

Odmah nakon udesa, načelnik Generalštaba VCG, admiral Dragan Samardžić, u skladu sa Zakonom o Vojsci Crne Gore i uputstvom za sprečavanje i ispitivanje vazduhoplovnih udesa, oformio je komisiju za ispitivanje vanrednog događaja udesa vazduhoplova.

U saopštenju Ministarstva odbrane tada su naveli da je helikopter redovno održavan.

„Od dana proizvodnje, 8. aprila 1991, imao je 842,20 časova naleta, a tokom maja i juna 2016. godine 32,25 časova naleta i redovno je održavan, u skladu sa propisima proizvođača“, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema preliminarnim rezultatima komisije Ministarstva odbrane, utvrđeno je da je helikopter koji se srušio bio ispravan i da je redovno održavan. Slučajem se bavi i tužilaštvo.

Portal Analitika