Fudbal

Kup Njemačke: Dortmund lako do 2. kola

Borusija Dortmund i Hamburger su najpoznatiji klubovi koji su se večeras priključili velikom broju favorita u drugom kolu Kupa Njemačke. Bivši prvaci Evrope nisu imali mnogo problema u prvoj rundi takmičenja protiv niželigaša.
Kup Njemačke: Dortmund lako do 2. kola
Portal AnalitikaIzvor

Borusija Dortmund je bez većih problema sa 3:0 savladala na gostovanju Ajntraht iz Trira. Milioneri su rutinski odradili posao i zabilježili prvu pobjedu u sezoni.

Bez Gecea i Rojsa, Tuhel je počeo meč sa ofanzivnim trilingom Dembele - Širle - Obamejan i Kagavom u sredini kao plemejkerom, a upravo je Japanac bio egzekutor iz drugog plana. Prvo je pogodio pošto mu je Obamejan lijepo spustio loptu u osmom minutu, a potom poslije munjevite akcije žuto-crnih i asistencije Kastra. Tačku na trijumf je stavio Andre Širle prvim golom u dresu novog kluba.

Sjajan debi je imao Alen Halilović u Hamburgeru. On je klubu sa sjevera Njemačke donio minimalnu pobjedu i prolaz dalje protiv Cvikaua. Ušao je u igru u 63. minutu, a samo sedam minuta kasnije postigao prijelep gol u stilu Lea Mesija.

Portal Analitika