Region

VUČIĆ: Od danas se nećemo obazirati na izjave koje dolaze iz Hrvatske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se od danas članovi Vlade Srbije uzdržavati od komentarisanja negativnih izjava koje ovih dana dolaze iz Hrvatske.
VUČIĆ: Od danas se nećemo obazirati na izjave koje dolaze iz Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

- Srbija nije šaka zobi. Neka oni nastave da vrijeđaju, mi ih se nismo uplašili, mi ćemo nastaviti da guramo našu ekonomiju, jer svaki naš uspjeh oni doživljavaju kao poraz - naveo je Vučić.

- Želimo da prestanu sa politikom u kojoj hoće Hrvatsku i Srbiju da predstave kao dvije nedorasle i nezrele države koje igraju ping-pong - dodao je on na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić je kazao i da mu je žao što zvaničnici Hrvatske neće da se odreknu te vrste fašističke prošlosti, koja je ispoljena u njihovim komentarima na godišnjice stradanja Srba koje su ovih dana obilježene, te da kažu da nisu saglasni sa tim i da je najstrašnije osuđuju te zločine.

On je rekao da imati neprijatelja oduzima najviše vremena, a Srbiji je vreme potrebno za ozbiljnije stvari od neprijatelja.

- Bili ste svjedoci brutalih napada na Srbiju u različitim međunarodnim organizacijama od strane Hrvatske. Mi smo uvijek govorili istinu, o stradanju našeg naroda i da ti zločini nikada više ne smijeju da se ponove i iza toga stojimo i stajaćemo... Oni su rekli da sam ja akciju oslobađanja hrvatskim domova nazvao zločinom, i da sam pritom koristio izraze poput vađenja srpskih očiju, kao i da to nisu metafore koje vode dobrim odnosima. Ja bih volio da su to metafore, ali nažalost nisu - rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da nije reagovao na lične uvrede koje su kandidati za premijera Hrvatske iznosili u duelu, poželjevši im puno uspjeha u izbornoj trci, ali je i primijetio da Srbija danas ima veći rast od Hrvatske i da će u budućnosti brže napredovati.

- Želimo da takav trend nastavimo i u budućnosti, ali ujedno težimo saradnji sa Hrvatskom, jer ako u Hrvatskoj budu bolje živjeli uvjeren sam da će građani Srbije imati koristi od toga - poručio je premijer Srbije.

Izvor i foto: Blic, Tanjug/V. Lalić/RAS Srbija

 

Portal Analitika