Abiznis

ĐUKANOVIĆ - ČADEŽ: Dodatno promovisati ideju projekta "jedna regija – jedna ekonomija"

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju Privredne komore Srbije na čelu s predsjednikom Markom Čadežom.
ĐUKANOVIĆ - ČADEŽ: Dodatno promovisati ideju projekta "jedna regija – jedna ekonomija"
Portal AnalitikaIzvor

- Pozdravljena je dobra saradnja Privredne komore Crne Gore i Privredne komore Srbije, uz ocjenu da se u cilju snaženja ekonomske stabilnosti i intenziviranja ekonomskog rasta mora prvo kroz regionalne vidove saradnje, a onda i kroz širi proces integracija, intenzivirati partnerstvo između malih i posljedično otvorenih ekonomija Zapadnog Balkana. Sagovornici su se saglasili da u navedenom procesu komorski mehanizam saradnje ima važnu ulogu. Ukazano je da u narednom periodu treba dodatno promovisati ideju projekta „jedna regija – jedna ekonomija“, afirmisati tzv. „Bijelu knjigu“ u funkciji otklanjanja poslovnih barijera, kao i ojačati podršku malom i srednjem biznisu kroz pružanje savjeta, kontinuiranu edukaciju i organizaciju treninga - saopšteno je nakon susreta.

Istovremeno je pozdravljena ideja formiranja regionalnih turističkih proizvoda koji bi zatim bili plasirani na velikim tržištima, i konstatovan značaj pružanja podrške konzorcijumima za jačanje konkurentnosti i promovisanje različitih grana privrede.

- Na kraju razgovora premijer Đukanović prihvatio je poziv da 27. oktobra tekuće godine učestvuje na Komorskom investicionom forumu zapadnog Balkana, s ciljem davanja podrške snažnijem povezivanju i angažovanju bizinis zajednica iz regiona kada je riječ o realizaciji infrastrukturnih i drugih projekata koji su važni za dugoročan ekonomski prosperitet zapadnog Balkana - stoji u saopštenju iz Vlade.

Portal Analitika