Politika

KRIVOKAPIĆ: SDP ostaje u Vladi, na izbore idemo samostalno

Predsjedništvo i Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) donijeli su na današnjoj sjednici odluku da ta stranka ostane u tzv. Vladi izbornog povjerenja, saopštio je predsjednik te stranke, Ranko Krivokapić i dodao da će na predstojećim izborima nastupiti samostalno.
KRIVOKAPIĆ: SDP ostaje u Vladi, na izbore idemo samostalno
Portal AnalitikaIzvor

- Glavni odbor SDP-a donio odluku da samostalno nastupi na izborima. Odluka je donešena jednoglasno i na Predsjedništvu i Glavnom odboru stranke - rekao je Krivokapić.

- Mi smo omogućili dijalog i objedinjavanje građanskih snaga. Mi smo uvjereni da će doći do mirne promjene vlasti i spremni smo da preuzmemo odgovornost i državu vratimo gradjanima - dodao je on.

Predsjednik SDP-a dalje je istakao da je Predsjedništvo odlučilo i da ostanu u Vladi.

- DPS je srušio sporazum, vodeći poharu Crne Gore, ali ostankom u vladi omogućićemo da bude manje štete - rekao je Krivokapić.

On je dodao da će savjetovati nestranačke ministre da nastave posao u Vladi.

Predsjednik SDP-a je rekao da će nastaviti da sarađuje sa GP URA i Demosom u cilju mirne smjene vlasti.

Kako je kazao, SDP će početkom septembra imati utvrđenu izbornu listu.

Podsjećamo, Građanski pokret URA odlučio je početkom avgusta da napusti Vladu izbornog povjerenja zbog, kako su ocijenili, drastičnog kršenja Sporazuma o slobodnim i fer izborima. Demos je 14. avgusta odlučio da ostane u Vladi, kako bi, kako su ranije kazali, dali doprinos sprječavanju svih odblika zloupotreba u izbornom procesu.

Portal Analitika