Politika

Pavlović: Jovanovića ubio Đordano Đuzepe iz "Sacra corona unita"

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović kaže da je nezavisna detektivska istraga pokazala da je Duška Jovanovića 2004. godine ubio pripadnik italijanske kriminalne organizacije 'Sacra corona unita'".
Pavlović: Jovanovića ubio Đordano Đuzepe iz "Sacra corona unita"
Portal AnalitikaIzvor

Pavlović je na današnjoj konferenciji za medije u Skupštini kazao da je u saznanju da je prije tri mjeseca VDT-u dostavljen nalaz jedne nezavisne istrage koji potpuno pobija ukorijenjeni narativ o tzv ”domaćoj ekipi”, koja je navodno obavila likvidaciju Duška Jovanovića.

- U saznanju sam da pomenuti nalaz jasno i poimenično identifikuje trojicu profesionalnih ubica iz italijanske mafijaške organizacije Sacra Corona Unita (koja je bila partner Milu Đukanoviću u poslu šverca cigareta prema Italiji), kao izvršioce ubistva Duška Jovanovića. U saznanju sam da isti pomenuti nalaz precizno i poimenično identifikuje naručioce ubistva Duška Jovanovića, imenuje finansijera tog ubistva, kao što imenuje i osobu koja je po nalogu naručioca, a parama dobijenim od finansijera, unajmila ubice, obezbijedila logistiku, i dogovorila samu Jovanovićevu likvidaciju - naveo je Pavlović.

2208duzepedjordano

Okidač je, kako je dodao, povukao Đordano Đuzepe.

- On i ostala dvojica se već nalaze u italijanskim zatvorima zbog ubistava u Italiji, ali i zbog jednog ubistva '88. ili '89. godine ovdje u Crnoj Gori, u Baru - rekao je Pavlović.

On je predložio novoformiranom  Odboru za nadzor nad istragama ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća da odmah donese odluku o kontrolnom saslušanju VDT-a tj. SDT-a, na kome će nas informisati o eventualnom postupanju u vezi sa pomenutim Nalazom nezavisne istrage. 

Foto: Barinfo

 

Portal Analitika