Politika

Izlaze ako ih ne podrže svi

Nestranačke ličnosti iz vlade izbornog povjerenja zatražili su podršku opozicione trojke da ostanu u izvršnoj vlasti. U suprotnom, izaći će iz Vlade. To je, prema saznanjima Dana, epilog sinoćnjeg sastanka nestranačkih ličnosti u Vladi i predstavnika tri opozicione stranke koje su potpisale Sporazum o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore u Crnoj Gori 2016. godine.
Izlaze ako ih ne podrže svi
Portal AnalitikaIzvor

Od nestranačkih ličnosti u Vladi su trenutno vicepremijer Milorad Mišo Vujović, ministar rada i socijalnog staranja Boris Marić i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimir Mugoša.

Glavni odbor Socijaldemokratske partije SDP odlučiće danas o načinu učešća te stranke na idućim parlamentarnim izborima i odrediće se prema vladi izbornog povjerenja, nakon, kako su ocijenili, rušenja sporazuma o fer i slobodnim izborima od strane Demokratske partije socijalista.

Kako je saopšteno, SDP je na terenu obavio konsultacije sa članstvom po tom pitanju, kao i unutarpartijske konsultacije u vezi sa odnosom prema vladi izbornog povjerenja.

Građanski pokret URA odlučio je da napusti vladu izbornog povjerenja, a Demos je prošle sedmice odlučio da ostane u njoj, kako bi, kako su saopštili, dali doprinos sprečavanju svih odblika zloupotreba u izbornom procesu.

Dan

 

Portal Analitika