Svijet

Mučio djevojku,"igrao se" Gvantanama

Jedan britanski dječak osuđen je na zatvorsku kaznu jer je svoju djevojku mučio natapanjem vodom (metoda mučenja waterboarding) i tjerao je da ispred kuće stoji gola.
Mučio djevojku,"igrao se" Gvantanama
Portal AnalitikaIzvor

Zamer Ahmed (16) je, iako maloljetan, osuđen je u sudu u Derbiju u centralnoj Engleskoj, na godinu dana zatvora zbog brutalne torture svoje djevojke. Na sudu je dokumentovano kako je Ahmed udarao žrtvu pesnicom u lice i tijelo, neprestano je šutirao i davio je golim rukama.

Nakon što joj je izbio zube, Ahmed je tukao metalnom cijevi od kućnog usisavača, dok se ova nije raspala, prenosi britanski Metro.co.uk.

Mučitelj je takođe djevojci vezivao bade-mantil oko glave i onda nalivao vodu u usta i to cijelog dana, što je poznata metoda mučenja primenjivana nad pritvorenicima u zatvorima CIA u bazi Gvantanamo ili iračkom Abu Graibu.

Takođe je tjerao da leži u kadi prednjim dijelom tijela nadolje, držeći joj glavu u vodi.

Ahmed je takođe maltretirao djevojku kontrolišući njeno ponašanje toliko da nije imala kontak ni sa porodicom tri mjeseca.

Posle jedne cjelodnevne "seanse" djevojka je uspjela da pozove majku koja ju je odvela u policiju i bolnicu gdje su utvrđene brojne ozbiljne unutrašnje povrede.

Osuđujući ga na 12 mjeseci, sudija Ebraham Munsi je rekao da je riječ o veoma ozbiljnom slučaju I da "kada se pogledaju činjenice, da je počinitelj odrastao čekala bi ga kazna od najmanje šest ili sedam godina".

Sudija je rekao da je Ahmed prihvatio "najokrutnije ponašanje koje jedno ljudsko biće može da učini drugom."

 

 

Portal Analitika