SLATKA OSVETA Megregor porazio Dijaza u Las Vegasu!

Conor Mcgregor pobijedio je Natea Diaza odlukom sudija nakon pet rundi u Las Vegasu te se osvetio borcu iz Kalifornije. Najiščekivaniji revanš u istoriji slobodne borbe UFC-a 202 pripao je Ircu, kojeg je Diaz ugušio u prvom meču prije pola godine, za svega 13 sekundi.
SLATKA OSVETA Megregor porazio Dijaza u Las Vegasu!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Iznenađenje, iznenađenje! Kralj se vratio! Znao sam što sam morao učiniti ovaj put i to sam uradio - pobijedio sam. U prvim rundama jasno se vidjela razlika u kvalitetu, a kasnije se vratio izdržljivošću. U mečevima ili pobjeđuješ ili učiš, a ja sam u prvom naučio. Sad je 1:1. No, neka se spremi jer ćemo imat još jedan meč, ali ovoga puta u lakšoj kategoriji. Ušao sam u višu kategoriju i borio se s većim i težim borcima. Želite trilogiju? Može, ali ovoga puta pod mojim uvjetima", rekao je nakon borbe McGregor, koji je zaradio tri, a Diaz dva milona eura od revanša.

Borba McGregora i Diaza krenula je slično kao i njihov prvi okršaj, gdje je puno aktivniji i agresivniji bio Irac, dok je ostajao utisak kako je Diazu trebalo malo više vremena da uhvati radnu temperaturu. McGregor ovog puta nije srljao nego je većinom pogađao, pa izlazio, što Diazu nikako nije odgovaralo. Utisak je kako je Nate nekoliko puta tijekom prve runde bio uzdrman, no očito je kako se brzo uspio sabrati.

Druga runda bila je slična prvoj, barem do njene posljednje dvije minute, kad Diaz napokon podiže kvalitet svoje borbe, a u posljednju minutu ulazi žestoko te baca Conora u potpuno defenzivni mod uz rub kaveza. Krenule su kombinacije koji su pogađale McGregora, no niti jedan udarac nije bio dovoljno jak da ga prizemlji.

Treći runda zapravo je bila nešto najbolje što je Diaz pokazao, a McGregor je ovdje izgledao kao da gubi snagu. Više nije bilo napada od njegove strane, a niti brzine da nešto pogodi u kontri. Ipak, odmor između treće i četvrte runde mu je donio vremena da se vrati u borbu, pa u četvrtoj dionici ponovno gledamo izjednačen okršaj, gdje je teško presuditi ko je bio bolji.

Peta runda ponovno donosi agresivnijeg Diaza, a tu rundu si je osigurao prvim i jedinim rušenjem u ovoj borbi, samo 15 sekundi prije kraja. Tako se otišlo do sudske odluke, gdje su dva suca presudila 48-47 u korist McGregora, dok je jedan smatrao da ova borba nema pobjednika te je njegov skor glasio 47-47.

McGregor je tako uspio osvetiti poraz te je odmah zatražio treću borbu, ali u lakoj kategoriji. Vjerovatno niko nema ništa protiv toga, budući da je publika uživala u najboljoj borbi 2016. godine.

Index

Portal Analitika