Politika

SDP: Sjutra o nastupu na izborima i učešću u Vladi

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) odlučiće sjutra o načinu učešća te stranke na parlamentarne izbore i odrediti se prema prelaznoj Vladi nakon, kako je ocijenjeno, rušenja Sporazuma o fer i slobodnim izborima od Demokratske partije socijalista.
SDP: Sjutra o nastupu na izborima i učešću u Vladi
Portal AnalitikaIzvor

SDP je, kako je saopšteno, obavio konsultacija u okviru partije na terenu sa članstvom po ovom pitanju, kao i unutarpartijske konsultacije u vezi odnosa prema Vladi.

Iz SDP-a su ranije podsjetili da su konsultacije sa civilnim sektorom, drugim relevantnim subjektima i pojedincima bili bitan elemenat odluke za ulazak u prelaznu Vladu, i da prije konačne odluke žele da čuju i njihove, kao i stavove kontrolora raspoređenih na osnovu Sporazuma o slobodnim i fer izborima.

„Imajući u vidu delikatnost političkog trenutka, uzrokovanog destrukcijom DPS-a kojom su dovedeni u pitanje slobodni i pošteni izbori, SDP želi da kroz proces širokih konsultacija donese odluku o prelaznoj Vladi koja će biti u državnom interesu“, navodi se u saopštenju.

Građanski pokret URA odlučio je početkom avgusta da napusti Vladu izbornog povjerenja zbog, kako su ocijenili, drastičnog kršenja Sporazuma o slobodnim i fer izborima.

Demos je 14. avgusta odlučio da ostane u Vladi, kako bi, kako je saopšteno, dali doprinos sprječavanju svih odblika zloupotreba u izbornom procesu.

Izvor: Mina

Portal Analitika