Društvo

Na Debelom brijegu kolona duga 5 km

Glavna turistička sezona približava se kraju, sudeći po graničnim prelazima, gdje su zabilježene velike gužve na izlazu iz države. Zadržavanja u prosjeku traju oko 10 do 20 minuta.
Na Debelom brijegu kolona duga 5 km
Portal AnalitikaIzvor

Na Graničnom prelazu Debeli Brijeg povećane su gužve na izlazu iz Crne Gore, gdje se formira kolona i do pet kilometara, a kontrola može trajati i po nekoliko sati, dok kontrola na graničnim prelazima Sitnica i Kobila u prosjeku traje 10 minuta, kaže za Radio Crne Gore Petar Radović s tog prelaza.

Na Graničnom prelazu Debeli Brijeg povećan je broj kontrolisanih lica  za 1, 87 i smanjen je broj kontrolisanih vozila za četri odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Na Graničnom prelazu Sitnica  bilježi se smanjen broj kontrolisanih lica za 4, 49 i broj kontrolisanih vozila za četri odsto. Dok se na Graničnom prelazu Kobila povećao broj kontrolisanih lica za 2, 53,  a smanjen je broj kontrolisanih vozila za 3, 7 odsto.

Na Graničnom prelazu Sukobin veće su gužve na ulazu u državu za 50 odsto, kaže Svetislav Filipović s tog prelaza. Na toj granici povećan je broj putnika za 8, 9 i broj vozila za 19 odsto, ističe Filipović.

Registrovan je i značajan izlazak  na Graničnom prelazu Dobrakovo, gdje je povećan broj kontrolisanih lica za 12, 8, kao i broj kontrolisanih vozila za 7, 6 odsto, kaže Slobodan Luković sa tog graničnog prelaza.

Broj kontrolisanih vozila povećan je za 2, 4, a broj kontrolisanih lica za 2, 7 na Graničnom prelazu Ranče, kaže Slobodan Živković.

rtcg.me

Portal Analitika