Društvo

Nastavljena akcija: Mladi nikšićki umjetnici oslikali novi mural

Omladinski klub Nikšić, zajedno sa mladim umjetnicima iz našeg grada, nastavio je uljepšavanje nikšićkih fasada pružajući im, kako ističu u toj NVO, novi sjaj oslikavanjem umjetničkih murala. Kako navodi predsjednik Omladinskog kluba, Miroslav Stanišić, drugi mural su naslikali Milica i Stevan Milošev, pokazavši veliki talenat i požrtvovanost da građanima prenesu poruku da su svi mladi jednaki, s jednakim pravima i željom za bezbrižnim djetinjstvom.
Nastavljena akcija: Mladi nikšićki umjetnici oslikali novi mural
Portal AnalitikaIzvor

“Mural nosi poruku da je pored korišćenja društvenih tehnologija, neophodno i čitanje štampanih knjiga, a posebno mjesto na muralu zauzima i ilustracija biblioteke, čime podstičemo mlade da više posjećuju Gradsku biblioteku, ali i lokalnu samoupravu da o Gradskoj biblioteci moraju voditi više brige”, poručio je Stanišić.

20160817-192449-0

Dodaje i da veliku zahvalnost duguju profesorki Vesni Šušić, vlasnicima ugostiteljskog objekta Pasha, vlasnicima i komšijama fasade koju su uređivali na neprestanoj brizi, osvježenju i hrani koju su im  obezbjeđivali tokom izrade murala.

“Ovo nas je podstaklo da i dalje vjerujemo da su oko nas divni ljudi, puni ljubavi i razumijevanja za mlade i voljni da pomognu u skladu sa svjim mogućnostima”, zaključio je Stanišić.

Aktivnost je sprovedena kroz projekat “Uljepšajmo svoje slobodno vrijeme” koji Omladinski klub Nikšić sprovodi uz sufinansiranje Opštine Nikšić.

foto/info: onogost.me

Portal Analitika