Društvo

Zavod za udžbenike: Prosvjetni rad se ne gasi

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva obratio se javnosti. Tekst prenosimo bez redakcijskih intervencija.
Zavod za udžbenike: Prosvjetni rad se ne gasi
Portal AnalitikaIzvor

U cilju kvalitetnog i nformisanja javnosti, a povodom neistinitih izjava slu žbenika Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Gorana Sekulovića koje iznosi u javnosti ovih dana, vezano za navodno gašenje Prosvjetnog rada, želimo da istaknemo sljedeće:

Prosvjetni rad se ne gasi. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva nikada nije donio takvu odluku niti ima takvu namjeru.

Neistine koje iznosi Sekulović o gašenju Prosvjetnog rada i navodnom otuđenju imovine Prosvjetnog rada, apsolutno su neutemeljene i očigledno imaju cilj da  naruše ugled i reputaciju Zavoda za udžbenike i  nastavna sredstva, institucije u  kojoj je Sekulović zaposlen. 

Zavod za udžbenike i  nastavna sredstva, kao ugledna i renomirana institucija koja se bavi izdavaštvom, prati trendove u svijetu komunikacija,  kao i zahtjeve koje nameće vrijeme kad je u pitanju izdavaštvo, ali uvažava i sugestije i preporuke prosvjetnih radnika. Shodno tome, imamo ambiciju da modernizujemo Prosvjetni rad, kako bi on bio što kvalitetniji, odnosno korisniji onima kojima je namijenjen – crnogorskim prosvjetim radnicima, sa aktuelnim informacijama i temama. Radi se o velikom i zahtjevnom Projektu,  za koji se pripremamo već izvjesno vrijeme i koji ćemo u narednom periodu, sigurn ismo, uspješno realizovati, na zadovoljstvo prosvjetnih radnika u  našoj Državi, ali i šire javnosti.

Podsjećamo, Prosvjetni rad i časopis Vaspitanje i obrazovanje, odlukom nadležnih državnih organa, prije nekoliko godina pripojeni su Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva i funkcionišu u okviru ove izdavačke kuće.Ističemo da veoma cijenimo i držimo do tradicije ovih časopisa, koji su dali nemjerljiv doprinos afirmaciji crnogorske duhovnosti.

Upravo cijeneći te činjenice i uvažavajući duh vremena, uređivački tim Zavoda želi unijeti neke novine u ove časopise, na zadovoljstvo njihovih čitalaca.

Dakle, Prosvjetni rad nije vlasništvo nikog pojedinačno, nego je on „svojina“ crnogorskih prosvjetnih, kulturnih i naučnih radnika. Izlaziće dok oni budu imali potrebe za ovakvim glasilom. Za sada, prema našim saznanjima, ta potreba postoji i Zavod će se ponašati u skladu sa tim.

 

Portal Analitika