Crna hronika

Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je počinio šest teških krađa u Baru

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, u koordiniranoj aktivnosti sa službenicima CB Podgorica, lišili slobode R.B. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da je u Baru počinio šest teških krađa.
Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je počinio šest teških krađa u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičeni je naime, kako se sumnja, zajedno sa još četiri lica koja se potražuju a čiji je identitet policiji poznat, počinio ukupno šest teških krađa na štetu šest pravnih lica na teritoriji Opštine Bar, i to jednu u januaru a pet u avgustu 2016. godine. On je, kako se sumnja, krivična djela počinio na način što je, uz upotrebu podesnog sredstva, provaljivao u unutrašnjost objekata – pet butika i jednog restorana. Tokom provalnih krađa, osumnjičeni je, sumnja se, zajedno sa ovim licima otuđio markiranu odjeću i obuću vrijednu oko 6.500 eura, elektronske uređaje (lap topove i mobilne telefone), kao i novac u ukupnom iznosu od oko 660 eura.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji se izjasnio o pravnoj kvalifikaciji djela.

Policijski službenici su lišili slobode R.B. i priveli ga ODT na dalju nadležnost, uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je počinio šest krivičnih djela teška krađa.

Službenici CB Bar preduzimaju mjere i radnje na pronalasku i procesuiranju ostalih lica za koja se sumnja da su učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela.

Portal Analitika