Politika

SD: Konjević zaspao sa pendrekom, a probudio se sa državnom kasom

Umjesto da se na vrijeme pozabavio problemom bolesti kvrgave kože koja desetkuje goveda po Crnoj Gori, zahvaljujući neblagovremenoj reakciji njegovog ministarstva, ministar finansija Raško Konjević pokušava pribaviti jeftine političke poene na osnovu odluke koja će se primjenjivati najranije za godinu i po dana, i to pod uslovom da se primijene, saopšteno je Portalu Analitika iz Socijaldemokrata Crne Gore.
SD: Konjević zaspao sa pendrekom, a probudio se sa državnom kasom
Portal AnalitikaIzvor

-Podsjetićemo ministra Konjevića da je neblagovremenom reakcijom ministarstva na čijem je čelu, crnogorskoj poljoprivredi pričinjena šteta od preko pola miliona eura, a ta brojka, prema posljednjim informacijama koje dobijamo, i dalje ima tendenciju rasta. Nažalost, Konjević je davno izgubio kontakt sa stvarnošću, pa nije svjestan da je šteta o kojoj govorimo zapravo načinjena direktno domaćinstvima u Crnoj Gori koja se bave poljoprivredom, mahom u najnerazvijenijem dijelu države, na sjeveru. A što se PDV-a tiče, ne pada nam na pamet da o tome polemišemo sa ministrom u tranzitu, jer će ta norma početi da se primjenjuje u periodu kada će njegova partija imati status vanparlamentarne, tako da će o tome imati ko da brine- ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, neargumentovano i populističko obračunavanje sa prvim čovjekom Crnogorskog turističkog udruženja koji se godinama intenzivno zalaže za smanjenje fiskalnih opterećenja (uključujući PDV) za cijelu turističku privredu ne iznenađuje od nekoga ko nije naučio da novac prvo zaradi pa troši, već je samo trošio ono što su drugi zaradili.

-Ovoga puta, nećemo se baviti hiljadama zaposlenih koji su svoju egsistenciju ostvarili radom u Splendidu, kao i milionima poreza i doprinosa i drugih dažbina koji se godinama državi i lokalnoj samoupravi plaćaju od strane kompanije "Montenegro Stars Hotel Group". Zna to dobro i on i njegov vođa i to isto su oni glorifikovali sve do trenutka kada se Radulović javno usprotivio njihovom naumu da vladaju Crnom Gorom po kolašinskom receptu. Pojedinim insinuacijama i nekorektnim osvrtom na neke događaje iz prošlosti se samo potvrđuje činjenica da su u pitanju posljednji trzaji političkih očajnika. Možda i ne čudi, ovo jer dolazi od ministra repetenta koji je zaspao sa pendrekom, a probudio se sa državnom kasom- zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika