Društvo

Jevrić: Isporučili 3,6 odsto više vode nego u istom periodu prošle godine

Direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić, kazao je da je regionalni vodovodni sistem primorskim opštinama isporučio 3,6 odsto više vode nego u istom periodu prošle godine, koja je, inače, bila rekordna.
Jevrić: Isporučili 3,6 odsto više vode nego u istom periodu prošle godine
Portal AnalitikaIzvor

„To je samo dokaz da se nalazimo pred još jednom turistički rekordnom godinom i da možemo da kažemo da su ti podaci još veći, naravno, ako se uzme u obzir činjenica da je 2015. bila hidrološki loša, da su lokalni izvori bili presušili, te da je dominantna potrošnja vode bila iz „Regionalnog vodovoda“. U ovoj godini, osim našeg izvorišta, veoma su izdašna lokalna vodoizvorišta, što znači da se po potrošnji vode može zaključiti da će broj turista na crnogorskom primorju sigurno premašiti prošlogodišnji“, rekao je Jevrić.

On je kazao da je Herceg Novi juče po treći put dobio vodu iz „Regionalnog vodovoda“, posredstvom infrastrukture lokalnog vodovodnog preduzeća.

„Moram da istaknem veoma odgovoran odnos lokalne vlasti u Herceg Novom, koja je uspjela da prvi put u 20 godina omogući vodosnabdijevanje bez problema. Ovakav odnos Opštine Herceg Novi naišao je na podršku „Regionalnog vodovoda“, jer smo svjesni da jedino zajednički možemo rješavati probleme“, istakao je Jevrić.

Zbog povećanog salaniteta u lokalnim izvorištima, probleme sa vodosnabdijevanjem imale su i opštine Tivat i Kotor. Jevrić napominje da Kotor već mjesec dana dobija vodu isključivo iz „Regionalnog vodovoda“, jer voda iz njihovih izvorišta nije za upotrebu. Preko regionalnog vodovodno sistema preuzimaju 200 sekundnih litara, iako su za ovaj period ugovorili samo 80. Slična situacija je i sa Tivtom, koji je ugovorio 50, a preuzima 110 sekundnih litara.

„Ovi podaci ukazuju na apsolutnu opravdanost vizije Vlade Crne Gore, koja je u vrijeme ekonomske krize uložila velika sredstva u realizaciju ovog infrastrukturnog projekta, bez kojeg bi teško mogli zamisliti život lokalnog stanovištva, a kamoli razvoj turizma“, poručuje Jevrić.

Portal Analitika