Tenis

Delpo: Đoković mi je pomogao kad mi je bilo najteže

Huan Martin del Potro kaže da ima posebnu vezu sa najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem, kojeg je pobijedio na startu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.
Delpo: Đoković mi je pomogao kad mi je bilo najteže
Portal AnalitikaIzvor

“Nole mi je rekao divne stvari – jedan je od ljudi koji je najčešće razgovarao sa mnom kada mi je bilo najteže. Mnogo mi je pomogao. Teško je razgovarati s drugim teniserima, a da to nije o samom tenisu, ali s njim imam poseban odnos i zato smo se onako zagrlili na mreži“, kazao je Argentinac.

U junu 2015. godine, prije jedne od brojnih operacija ručnog zgloba, Del Potro je rekao da ne želi da zamrzi tenis. Sada, poslije srebrne medalje u Riju, ponovo su prijatelji. 

“Zahvaljujući tenisu proživio sam jednu od najemotivnijih neđelja u životu, mogu samo da budem zahvalan Bogu. Lako je sanjati, ali teško je snove pretvoriti u stvarnost – neđelja u Riju bila je nezaboravna“, rekao je Del Potro i dodao: 

“Taj rezultat više je od tenisa, i za ljude koji ne znaju šta je reket. Kada sam u prvom kolu dobio Đokovića, koji je bio najveći favorit za zlato, svi su znali šta će se desiti – pobjeda nad Rafom i finale sa Marijem učinili su da sve izgleda kao film“. 

Sljedeći turnir na kojem će Del Potro učestvovati biće US open (29. avgusta), koji je osvojio 2009. godine.

Portal Analitika