Društvo

FCJK: Konkurs za upis brusoša na fakultet

Fakultet za crnogorski jezik i književnost raspisuje konkurs za upis na prvu godinu osnovnih akademskih četvorogodišnjih studija za studijsku 2016/2017. godinu. Pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati sa završenim četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem.
FCJK:  Konkurs za upis  brusoša na fakultet
Portal AnalitikaIzvor

“Uz prijavu za upis kandidati podnose originalna svjedočanstva o završenoj srednjoj školi, diplomu o položenom maturskom/stručnom ispitu, ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu I ovjerenu kopiju diplome „Luča“ ili njoj ekvivalentne diplome, ako je kandidat posjeduje” , kažu iz fakulteta.

Prijave za konkurs podnose se 24, 25. i 26. avgusta 2016. godine od 10 h do 14 h u prostorijama Fakulteta, napominju.

“Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno. Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano u poneđeljak, 29. avgusta 2016. godine” ,dodaju oni.

U avgustovskom upisnom roku biće upisano 19 studenata, od čega 4 na budžetu i 15 samofinansirajućih.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 30. avgusta 2016. godine, a upis kandidata koji su stekli pravo na upis izvršiće se 1. septembra 2016. godine.

Portal Analitika