Abiznis

EPCG obilježava 106. rođendan

Prije tačno 106 godina, na današnji dan, crnogorski suveren Nikola I u Cetinju je ozvaničio početak rada prve električne centrale za javne namjene. Tada je Cetinje, znatno prije mnogo razvijenijih evropskih centara, dobilo električno osvjetljenje. Zbog toga se 19. avgust, datum izuzetnog događaja za našu državu, proslavlja kao Dan Elektroprivrede Crne Gore.
EPCG obilježava 106. rođendan
Portal AnalitikaIzvor

Elektroprivreda Crne Gore, 106. rođendan obilježava u atmosferi dobrih proizvodnih rezultata i isčekivanju početka radova na implementaciji jako značajnog projekta - Blok II TE “Pljevlja“. Takođe, posebno raduje činjenica da su kupci sve zadovoljniji kvalitetom usluga naše kompanije.

Zahvaljujući pogonskoj spremnosti i pouzdanosti postrojenja, ali i zalaganju zaposlenih, proizvodni objekti EPCG za sedam mjeseci ove godine proizveli su 1.738.965 MWh električne energije,  8.043 MWh više od planirane proizvodnje. Podsjećamo, Elektroprivreda Crne Gore A.D. Nikšić raspolaže kapacitetima za proizvodnju električne energije ukupne instalisane snage 867,5 MW, od čega se 649 MW (75%) odnosi na hidroelektrane “Perućica” i “Piva”, a 218,5 MW (25%) na termoelektranu “Pljevlja”.

-Da je naša kompanija na pravom putu i da su kupci sve zadovoljniji kvalitetom usluga potvrdilo je i istraživanje Centra za monitoring i istraživanje (CEMI), sprovedeno u julu ove godine. Velika većina građana smatra da se kvalitet snabdijevanja popravio ili ostao na istom nivou u posljednje dvije godine, s tim da je udio odgovora da se popravio ili jako popravio skočio sa 29,1% iz 2015. na 38,4% u julu 2016. Takođe, istraživanje je pokazalo da su građani danas vrlo zadovoljni kvalitetom usluga na šalterima, internet stranicom, sredstvima komunikacije koje EPCG stavlja na raspolaganje, jasnoćom i jednostavnošću računa, tačnošću računa za električnu energiju, u značajnoj mjeri i samim snabdijevanjem, kao i komunikacijom koju ostvaruju sa EPCG- saopšteno je iz nacionalne energetske kompanije. 

I ove godine EPCG je odlučila da vrijednim nagradama iznenadi redovne platiše, a pokretanjem akcije Podijelimo teret 4 opet smo pružili jedinstvenu priliku domaćinstvima da po izuzetno povoljnim uslovima otplaćuju dugovanja. Organizovanjem niza akcija povećan je broj redovnih platiša. Julske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobilo je čak 51,3 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 169.694 kupaca plaća za 5 i 10 odsto nižu cijenu električne energije. EPCG i u narednom periodu sprema razna iznenađenja i programe lojalnosti, koji će redovnim platišama donijeti dodatne koristi.

Jedan od događaja koji je obilježio period između dva rođendana EPCG je i osnivanje Društva sa ograničenom odgovornošću „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ Podgorica - CEDIS.  Skupština akcionara EPCG 23. juna jednoglasno je prihvatila prijedlog Odbora direktora o osnivanju Društva, koje je nezavisno pravno lice, a osnivač je Elektroprivreda Crne Gore u kojem ima 100 procentno vlasništvo. Društvo u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema Crne Gore obavlja djelatnost distribucije električne energije.

 

Portal Analitika