Crna hronika

Ko je Marko Lušić priveden sa Đuhić i Rolović u Porto Montenegru?

Bivši RTL-ov voditelj Marko Lušić (30) priveden je u marini u Tivtu u Crnoj Gori zajedno s četiri žene, među kojima za najteži prestup sumnjiče Podgoričanku Emu Đuhić (24).
Ko je Marko Lušić priveden sa Đuhić i Rolović u Porto Montenegru?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Lišena je slobode zbog posjedovanja 7,5 grama kokaina koje su istražitelji pronašli u njenom donjem vešu, a ostale privedene tamošnji su inspektori Odsjeka za borbu protiv droge nakon obrade pustili na slobodu. Kasnije, tokom jučerašnjeg dana, puštena je da se brani sa slobode.

Oko 15 miliona dolara vrijedna jahta „Aphrodite“, na koju su službenici crnogorske granične policije upali i priveli ekipu, nakon puštanja svih osim Eme Đuhić isplovila je iz Porto Montenegra u srijedu poslijepodne i u četvrtak je uplovila u dubrovački akvatorij.

Uhapšena Ema Đuhić bivša je aktivistkinja i potpredsjednica mladih Liberalne partije Crne Gore. Među Lušićevim prijateljicama koje su privedene bila je i Kotoranka Željka Rolović (39), ranije osuđivana za podvođenje više srpskih starleta. Osim Đuhić, Rolović i Lušića privedene su i starleta Vana Simić (22) iz Loznice, te Aleksandra Radojević (26) iz Beograda.

Marko Lušić vodio je poznati RTL-ov TV show “Večera za pet”, kao i jednu sezonu “Big Brothera”, a kasnije se okušao i u samostalnoj produkciji, ali bez većeg uspjeha. Po struci je ekonomista, i zajedno s ocem i još jednim partnerom osnovao je fabriku za preradu mesa divljači.

marko1

Markov otac vlasnik je nekada poznatog zagrebačkog restorana.

Bivša hrvatska TV zvijezda, danas preduzetnik, objasnio je crnogorskim policajcima kako se našao u društvu osuđivane svodnice, dilerke kokaina i dvije mlade starlete, kao i što su namjeravali raditi na jahti usidrenoj u mondenoj marini. Vijest o hapšenju prenijeli su svi lokalni mediji. Od Marka Lušića iz jutarnjeg lista nijesu uspjeli dobiti komentar događaja.

“Analiza materije koja je pronađena kod Eme Đuhić pokazala je da se radi o kokainu te ju sumnjičimo da je počinila kazneno djelo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga. Osumnjičena će, uz kaznenu prijavu, biti privedena nadležnom državnom tužitelju u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, stoji (bez punog imena osumnjičene) u službenom saopštenju crnogorskog MUP-a.

Druga privedena, Željka Rolović, poznata je javnosti od prošle godine, kada je 21. avgusta uhapšena u akciji crnogorske policije „Lutka“ zbog sumnje da je na području nekoliko primorskih gradova ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima, na jahtama i drugim lokacijama. Njene “zaposlenice” bile su uglavnom djevojke iz Srbije, od kojih najviše manekenke i showbiz zvijezde u usponu. U početku je pred tužiteljem negirala da se bavila svodništvom, ali je potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice na kraju ipak priznala umiješanost u organizovanje prostitucije.

Jutarnji.hr

Portal Analitika