Društvo

Rus preminuo u Ostrogu, Amfilohije mu održao pomen

Ruski državljanin Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve, rođen 14.03.1957. godine upokojio se prilikom posjete manastiru Ostrogu. On je u ostrošku svetinju došao sa grupom poklonika i prilikom dolaska u Gornji manastir, neposredno posle odlsužene liturgije, pao je dok je čekao red na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu. Odmah su na lice mjesta došle ekipe Hitne pomoći i policije, a nakon što su konstatovali smrt, mitropolit Amfilohije koji je danas služio arhijerejsku liturgiju u Gornjem ostroškom manastiru odslužio je mali pomen.
Rus preminuo u Ostrogu, Amfilohije mu održao pomen
Portal AnalitikaIzvor

Nakon odsluženog pomena mitropolit Amfilohije je održao kratku besjedu.
-Bog da mu dušu prosti i podari Carstvo Nebesko. Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji. To je neko Božije znamenje Jurijevo. Gospod ga je primio ovdje u ovoj svetinji i da mu Bog oprosti sve grijehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Jakovom i Svetog Vasilija Ostroškog koji ga je na čudan način priѕvao na ovo mjesto da odavde krene u carstvo Nebesko -kazao je mitropolit Amfilohije
Kamnev je poslednjih godinu dana često boravio u Crnoj Gori, a u manastir Ostrog često je dovodio grupe poklonika iz Rusije. (Mitropolija)

Portal Analitika