Politika

Abazović: Odluke poslije sastanka sa liderima trojke

Nestranačke ličnosti u Vladi Milorad Vujović, Boris Marić i Budmir Mugoša sastaće se sa liderima stranaka koje su konstituisale Vladu izbornog povjerenja, nakon čega će biti poznato sve vezano za moguće ostavke i druge detalje, saopštio je za Dan potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. On je kazao da će svi kontrolori iz GP URA do kraja sedmice podnijeti ostavke, u skladu sa stranačkom odlukom o napuštanju Vlade izbornog povjerenja.
Abazović: Odluke poslije sastanka sa liderima trojke
Portal AnalitikaIzvor

„Što se tiče nestranačkih ličnosti, poslije tog sastanka, biće sve jasnije. Ne znam kada će se taj sastanak desiti, ali vjerujem da će to biti brzo. Ima tu još jedna veoma bitna stvar, a to je da svi kontrolori koji podnesu ostavke ostaju formalno na funkcijama sve dok ih Vlada ne razriješi, jer ih je ona i imenovala“, rekao je Abazović.

Član centralnog odbora Građanskog pokreta Ujedinjene reformske akcije (URA) Ivan Ašanin podnio je ostavku na mjesto direktora Direkcije za saobraćaj zbog, kako navodi, odluke URA da napusti Vladu izbornog povjerenja. Kako je dodao, ostavku će podnijeti potpredsjedniku Vlade Miloradu Vujoviću.

Isto je učinio i pomoćnik direktora Poreske uprave Radivoje Merdović.

Ostavku je prije dva dana podnio i Rade Milošević na mjesto direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Građanski pokret URA odlučio je početkom avgusta da napusti Vladu izbornog povjerenja zbog, kako su rekli, drastičnog kršenja Sporazuma o slobodnim i fer izborima. GP URA je najavila taj potez ukoliko Demokratska partija socijalista izglasavanjem ugovora sa A2A i odbijanjem izmjena medijskih zakona prekrši Sporazum o slobodnim i fer izborima. Kada je postalo jasno da DPS istrajava na produženju ugovora sa italijanskom kompanijom A2A o nastavku zajedničkog upravljanja Elektroprivredom Crne Gore i da je to izglasano u Skupštini Crne Gore, GP URA je potvrdila da izlazi iz Vlade izbornog povjerenja. Oni smatraju da je taj sporazum štetan za državu, te da ih je sporazum obvezivao da se važne oduke po državu donose konsenzusom.

Portal Analitika