Politika

JASAVIĆ: SDP će ostati u Vladi, URA rastjerivala investitore

Potpredsjednica Vlade i zamjenica predsjednika Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić ocijenila je u razgovoru za Pobjedu da će Socijaldemokratska partija ostati u Vladi izbornog povjerenja. Jasavić je istovremeno optužila GP URA za neodgovornost, zbog odluke da napuste izvršnu vlast.
JASAVIĆ: SDP će ostati u Vladi, URA rastjerivala investitore
Portal AnalitikaIzvor

- Njihov zadatak je da pokušaju da se uglobe ne bi li oni upravljali budžetom i finansijama i da nastave da rastjeruju investitore kao što to rade godinama. Što se tiče stručnih kapaciteta i znanja to im nije jača strana, što i pokazuju - kazala je Jasavić za Pobjedu.

Ona je istakla da tzv. Vlada izbornog povjerenja shodno Ustavu vodi spoljnu i unutrašnju politiku i ona jedino može da stvori uslove za fer i poštene izbore, bilo da je u punom mandatu, da je tehnička, prelazna ili ova koju nazivamo Vladom izbornog povjerenja.

- Vlada izbornog povjerenja je rezultat Plana za prevazilaženje političke krize koji je predložila Pozitivna Crna Gora, a zadatak opozicionih subjekata je da spriječe moguće zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe. To je jedan od uslova da imamo fer i poštene izbore. Vlada može da ispuni taj zadatak posebno imajući u vidu činjenicu da u njoj ozbiljni i odgovorni politički subjekti, kao što vidimo  ostaju do kraja. Obezbijediti fer i slobodne izbore znači da naše građane potpuno oslobodimo potenc i j a l n i h pritisaka, ucjena ili bio kojeg uticaja u izbornom procesu kako bi rezultati izbora odražavali stvarnu volju građana - rekla je Jasavić za Pobjedu.

 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika