Košarka

Turnir Skoplje: Crna Gora bolja i od BiH

Muška seniorska reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na turniru ''Trofej Makedonija'' u Skoplju koji je nova provjera u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine - izabranici Bogdana Tanjevića savladali su selekciju Bosne i Hercegovine 78:68 (21:20, 22:14, 22:17, 13:17).
Turnir Skoplje: Crna Gora bolja i od BiH
Portal AnalitikaIzvor

Naša reprezentacija na startu turnira je savladala domaćina Makedoniju (77:73), a protiv Bosne i Hercegovine koja u svojim redovima ima dva NBA igrača (Mirza Teletović i Jusuf Nurkić) upisala je sedmu pobjedu u pripremnom periodu nakon tri trijumfa protiv Mađarske i dva protiv Švajcarske na Zlatiboru.

Kao i u duelu protiv Makedonije, u sastavu nijesu bili kapiten Suad Šehović, Petar Popović i Zoran Nikolić, a ponovo su ''crveni'' kontrolisali igru i rezultat tokom čitavog meča i zasluženo došli do druge pobjede. U posljednjem meču na turniru u glavnom gradu Makedonije, naša reprezentacija u petak (18 sati) će igrati protiv Belgije. Turnir u Skoplju je odlična provjera uoči početka kvalifikacija za Eurobasket i duela protiv Slovačke koji je na programu 31. avgusta.

Tri igrača imala su dvocifren učinak – Nikola Vučević je ponovo bio najefikasniji sa 15 poena, a imao je po pet skokova i asistencija,Derik Nidam je upisao 13, uz četiri asistencije, dok je Vladimir Dašić meč završio sa 10, uz pet uhvaćenih lopti. Odlično izdanje pružio je iMarko Todorović koji je pored šest poena, imao osam skokova.

U poraženoj selekciji najbolji su bili igrači iz NBA lige – Mirza Teletović je postigao 24 (šest trojki) i imao devet skokova, dok je Jusuf Nurkić meč završio sa 15 poena i šest uhvaćenih lopti.

Portal Analitika