Politika

DPS: Politička blamaža pokreta URA

Sve što su predstavnici pokreta URA uspjeli da postignu tokom rada u Vladi, zaključno sa načinom napuštanja funkcija, može se nazvati političkom blamažom.
DPS: Politička blamaža pokreta URA
Portal AnalitikaIzvor

Suočeni sa činjenicom da nikakvih predizbornih zloupotreba državnih resursa nema, predstavnici URA su izmislili čitav niz besmislenih navodnih nepravilnosti, koje su jedna za drugom padale u vodu, i pred javnošću i pred državnim institucijama. Uz instrukciju iz vrha da im je „javnost najbolji saveznik“, URA je pokušavala da sprovede tradicionalni recept svojih medijskih saveznika – proizvesti što više medijskih afera, bez ijedne činjenice i dokaza. Kad im ni to nije uspjelo, nespremni da ponesu odgovornost do kraja, u ovom pokretu su se odlučili za još jednu političku blamažu – izlazak iz Vlade. Za završnicu svojih dramskih nastupa izabrali su da preko svog predstavnika u Zavodu za zapošljavanje Rada Miloševića dezavuišu projekte preko kojih se zapošljavaju i stručno osposobljavaju lica sa invaliditetom, valjda u nadi da će time biti skrenuta pažnja sa Miloševićevih bahanalija po crnogorskim spa centrima o trošku ZZZCG.

Još smješnije izgleda odlazak Ivana Ašanina sa mjesta direktora Direkcije za saobraćaj, uz pokretanje disciplinskog postupka protiv Sava Parače koji je, kako je sam Ašanin više puta naglašavao, „po Sporazumu samo ovlašćeno lice za kontrolu“. Valjda je Ašanin pročitao Sporazum, u kome nema ni slova o disciplinskim postupcima protiv kontrolora i, ukoliko je u proteklih par mjeseci bilo ikakvih nepravilnosti, Ašanin bi morao da pokrene disciplinski postupak protiv samog sebe, jer je kao direktor preduzeća najodgovodniji za njegovo poslovanje.

No, znaju odlično u URA da ih u ovakvu situaciju, u kojoj su pokazali svoju neodgovornost i neozbiljnost, nije dovela DPS, već njihov partneri iz "trojke“, sada već „dvojke“. Njima očigledno ne pada na pamet da napuštaju Vladu prije izbora, kao što im ne pada na pamet ni da šlepaju pokret URA kako bi prebacio cenzus na parlamentarnim izborima. Javna je tajna da URA napusta Vladu zbog Rakčevićeve ljutnje na Lekića,jer ga neće u koaliciju. Koliko su ovakvi potezi doprinijeli političkom autoritetu URA, najbolje govori to što njihovi kadrovi u Vladi sada čekaju odluke organa drugih političkih partija da bi znali što dalje da rade. Dotle,na pitanje hoće li napuštati Vladu prinuđeni su da odgovaraju da ne znaju ni hoće li, ni kad će. Neumoljivi i pravi odgovor stiže 16. oktobra.

 

Portal Analitika