Svijet

Masovno predoziranje heroinskih zavisnika u SAD

Čak 27 slučajeva uzimanja prekomerne doze heroina zabilježena su u ponedjeljak u gradu Hantington u SAD u roku od samo četiri sata, a jedan je bio smrtonosan, objavio je danas CNN.
Masovno predoziranje heroinskih zavisnika u SAD
Portal AnalitikaIzvor

Svi slučajevi zabilježeni su u krugu od dva kilometra, pa se pretpostavlja da je droga došla od istog distributera, kao i da je u nju bila umiješana još neka supstanca, koja je izazvala ovako brojne tragične slučajeve, prenosi američka TV-mreža.

Lokalna policija saopštila je da nije zaplijenila drogu kod žrtava, ali da se nada da će medicinski stručnjaci uspjeti da toksikološkom analizom utvrde koja supstanca je eventualno bila dodata u heroin.

Hantington ima oko 50.000 stanovnika i suočava se sa 18 do 20 "overdoziranja" nedjeljno, pa se slučaj od ponedjeljka smatra za "katastrofalan".

Savezna država Zapadna Virdžinija u kojoj se nalazi i Hantington, prema podacima zdravstvenih vlasti iz 2014. godine, imala je najveći broj smrtnih isnoda predoziranja kod narkomana u čitavoj SAD.

"Suviše je rano da kažemo sa čime je heroin, u ovom slučaju, bio pomiješan, ali sumnjamo na fentanil, ili nešto drugo", rekao je jedan zvaničnik, navodeći da je u opticaju veoma malo čistog heroina.

Izvor: N1

Foto: Reuters/Albeiro Lopera

Portal Analitika