TV / Film

Holivud stiže u Nikšić: Snima se remake filma „Papillon“, danas i sjutra kasting

Holivudska produkcija opet dolazi u Crnu Goru, a ovog puta snima se remake filma „Papillon“ (Leptir), iz 1973. godine. Tim povodom u Nikšiću će danas i sjutra biti organizovan kasting za statiste.  Kako za portal Onogošt kaže, Aleksandar Adžić, kasting menadžer, snimanje jednog dijela filma obaviće se i na lokacijma u Nikšiću, 14. oktobra.
Holivud stiže u Nikšić: Snima se remake filma „Papillon“, danas i sjutra kasting
Portal AnalitikaIzvor

„ Za potrebe filma biće nam potrebni uglavnom muškarci, s tim  što je kasting otvoren za sve. Dolaze u obzir sve godine starosti budućih statista, znači svi zainteresovani koji žele da vide šta je snimanje filma. Oni će naravno za statiranje biti plaćeni, dnevnica je 25 eura, uz obezbijeđene sve obroke. Kasting se organizuje danas i sjutra, dakle 18. i 19. avgusta, u periodu od 15 – 20h u prostorijama KUD-a Zahumlje“, objašnjava Adžić.

On dodaje da će odabrana grupa statista biti angažovana u dva navrata, u Nikšiću i Kotoru, a moguće i da će neki imati i duže angažmane, a to sve, kako je naglasio, zavisi od raznih faktora.

Papillon (u bivšoj Jugoslaviji distribuiran i pod naslovom Leptir) je američki igrani film snimljen 1973. u režiji Franklina J. Schaffnera. Po žanru je kombinacija pustolovnog i zatvorskog filma, a radnja mu se temelji na istoimenoj knjizi francuskog osuđenika Henrija Charrierea (čiji lik tumači Steve McQueen) koji je u njoj opisao svoja višegodišnja nastojanja da pobjegne iz zloglasnog zatvora u Francuskoj Gvajani.

Iako je, zbog udaljenih tropskih lokacija, bio jedan od najskupljih filmova svog vremena, Papillon je doživio veliki komercijalni uspjeh, a sam Steve McQueen ga je opisao kao najdraži film u svojoj karijeri. Smatra se jednim od najboljih hollywoodskih filmova 1970-ih.

 </p>

Onogošt.me

Portal Analitika