Region

Kupovina opanaka: Vučića u Skadarliji ojadili za 40 eura

Umjesto 32 eura, koliko prema saznanjima beogradskih medija, koštaju najskuplji opanci, prodavac u Skadarliji naplatio je srpskom premijeru Aleksandru Vučiću čak 70 eura.
Kupovina opanaka: Vučića u Skadarliji ojadili za 40 eura
Portal AnalitikaIzvor

Naime, opanci kojima je Vučić u Skadarliji častio američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena koštali su srpskog premijera čak 40 eura više nego što im je prava cena.

Premijer Aleksandar Vučić i američki potpredsjednik Džozef Bajden prošetali su u utorak beogradskom boemskom četvrti Skadarlija, nakon službenih sastanaka, a društvo im je pravio i ambasador SAD Kajl Skot. Prilikom šetnje kroz najpoznatiju turističku četvrt srpske prijestonice, jedan od orkestara svirao je melodije pjesme Zvonka Bogdana, a Bajden je ponesen istim zaplesao sa glumicom Ljiljanom Jakšić najpoznatijom po ulozi u „Kursadžijama“.

Želeći da obraduje porodicu suvenirom iz svoje posete Srbiji, Bajden je razgledao štandove, a kada je odabrao da kupi par opanaka, Vučić to nije dozvolio, već je častio gosta obućom koju su nosili naši preci. Ekipa „Alo!” uvjerila se juče na licu mjesta da je cijena od 70 eura, koju je naplatio prodavac, mnogo veća od uobičajene cijene opanaka u Srbiji.

- Cijena opanaka obično zavisi od broja obuće koju nosite. Što veći broj obuće nosite, to je više prave kože utrošeno u te opanke, a samim tim, i cijena je veća. Najjeftiniji opanci kod nas koštaju i do 2000 dinara, a najskuplji obično ne prelaze 32 eura - rekao je za „Alo!” jedan opančar.

Portal Analitika