Abiznis

Vujović o Valdanosu: Pitanje restitucije da se nađe na dnevnom redu Skupštine

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujovic boravio je u službenoj posjeti Opštini Ulcinj. Dočekao ga je predsjednik opštine Nazif Cungu sa saradnicima. Posjetu je inicirao Odbor za povraćaj i restituciju sa ciljem detaljnog informisanja o problemima koje bivši vlasnici posjeda na Valdanosu imaju u procesu povraćaja zemljišta. Međutim, na sastanku je više riječi bilo i o posebnim slučajevima od krucijalnog značaja za Ulcinj.
Vujović o Valdanosu: Pitanje restitucije da se nađe na dnevnom redu Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Milorad Vujović je visoko ocjenio sastanak, tačnije koaliciju koji predvodi predsjednik Cungu kao moderan model upravljanja u Crnoj Gori.

Vujović je kazao da je neophodno da se slučaju Valdanos svi zajedno posvetimo, kako javni tako i privatni sektor, kako bi svi uložili neophodne napore kako bi se restitucija opet nađe u dnevnom redu Skupštine Crne Gore i ponudi svim zaiteresovanim stranama ono što im je u interesu.

Sa druge strane, Cungu je na sastanku govorio i o pripremi Prostornog plana od strane Ministarstva turizma i održivog razvoja. Kako je kazao, potrebno je pripremiti ga u što kraćem vremenskom roku, u suprotnom će Opština Ulcinj biti prinuđena da raskine Ugovor zbog neispunjavanja obaveza.

Što se tiče Valdanosa, Cungu je opet naglasio i potvrdio stav Opštine Ulcinj da se pridržava zaključka Skupštine Opštine da se taj dio pretvori u park prirode i bude striktno kontrolisan što se tiče gradnje i valorizacije.

Cungu i Vujovic zajedno sa saradnicima su posjetili Valdanos.

Portal Analitika