NATO

Mašulović i Samardžić poželjeli Klikovcu uspješno obavljanje nove dužnosti

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, dr Ivan Mašulović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić, imali su odvojene sastanke sa potpukovnikom Mitrom Klikovcem, povodom njegovog upućivanja na novu dužnost izaslanika odbrane Crne Gore u SAD na rezidentnoj osnovi, kao i izaslanika odbrane za Kanadu i Island na nerezidentnoj osnovi.
Mašulović i Samardžić poželjeli Klikovcu uspješno obavljanje nove dužnosti
Portal AnalitikaIzvor

Potpukovnik Mitar Klikovac, koji je prethodno obavljao dužnost zamjenika komandanta Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, zamijeniće potpukovnika Velibora Bakrača koji je u prethodnom periodu obavljao dužnost vojno-diplomatskog predstavnika u navedenim zemljama.

Generalni direktor Mašulović je poželio potpukovniku Klikovcu uspješno obavljanje nove dužnosti, uz uvjerenje da će u narednom periodu kvalitetno i profesionalno reprezentovati Ministarstvo odbrane i Crnu Goru.

On je podsjetio na prioritetne zadatke i obaveze Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sa posebnim osvrtom na predstojeći period, imajući u vidu finalnu etapu evroatlantskih integracija Crne Gore te predstojeće punopravno članstvo Crne Gore u Alijansi.

On je istakao da je prethodni izaslanik odbrane u SAD, potpukovnik Bakrač, izuzetno stručno obavljao svoju dužnost, kao i da je saradnja sa SAD, kao važnim strateškim partnerom, značajno unaprijeđena za vrijeme njegovog mandata. Potpukovnik Bakrač nastaviće svoj dalji angažman na odgovornim poslovima u okviru Direktorata za politiku odbrane.

Admiral Samardžić poželio je potpukovniku Klikovcu uspješnu realizaciju zadataka i aktivnosti u okviru nove dužnosti, uz očekivanje da će dostojno predstavljati Crnu Goru i Vojsku u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Islandu.

Potpukovnik Klikovac se zahvalio na ukazanom povjerenju i izrazio uvjerenje da će u toku predstojećeg mandata dostojno predstavljati Crnu Goru.

Portal Analitika