Svijet

Uzbuna u Njemačkoj: Alternativno liječenje raka odnijelo tri života

Njemačka policija pokrenula je istragu, nakon što su u klinici Biologiše kanker centrum u Brigenu, koju vodi alternativni praktičar Klaus Ros, nedugo nakon tretmana umrla dva pacijenta iz Holandije i jedan iz Belgije. Još dvoje bolesnika koji su prošli isti tretman liječeni su zbog stanja opasnog po život.
Uzbuna u Njemačkoj: Alternativno liječenje raka odnijelo tri života
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Policija i državni advokati u Njemačkoj, Holandiji i Belgiji pozvali su sve pacijente koji su se liječili 3BP-om u istoj bolnici da se jave lokalnim stručnjacima. Do objave teksta u časopisu Science početkom nedjelje, javilo se njih 26.

Komentarišući prvi smrtni slučaj, Ros je na svojoj stranici objavio da je šokiran i da mu je žao što je stvoren utisak da bi za smrt mogla da bude odgovorna alternativna medicina.

Prema pisanju lokalnih medija, u Rosovu kliniku obično dolaze bolesnici koji nijesu uspjeli da se izliječe uobičajenim metodama, ili oni koji su željeli da izbjegnu hemoterapiju i zračenje. Za 10-dnevni tretman naplaćivano im je 9900 eura, a Ros je na svojoj veb-stranici reklamirao terapiju kao trenutno najbolju metodu za liječenje raka.

Stranica psiram.com je preminule pacijente u međuvremenu identifikovala kao 43-godišnjeg Jokea van der Kolka, 55-godišnju Lentje Kalens 55-godišnjeg Petera van Ovendorpa. Za sada nije poznato da li su bili u terminalnoj fazi raka.

Index.hr

Portal Analitika