Vaterpolo

Treća sreća za "ajkule", JANOVIĆ: Idemo na sve ili ništa!

Treće Olimpijske igre, treće polufinale, treća sreća za vaterpoliste Crne Gore da se domognu velikog finala i istorijskog uspjeha! Nakon Pekinga i Londona, ''ajkule'' u Riju imaju novu priliku da se domognu toliko željene medalje, a čini se da su ovog puta izabranici Vladimira Gojkovića na korak od tog cilja! Prva prepreka na tom putu je Hrvatska.
Treća sreća za "ajkule", JANOVIĆ: Idemo na sve ili ništa!
Portal AnalitikaIzvor

'' Teška utakmica, a ne bi trebalo da nas opterećuje to što ih nismo odavno pobijedili. Najvažnije je da gledamo naprijed, da gledamo pozitivno, jer je svaka utakmica drugačija. Čini mi se da igrači vjeruju da mogu da naprave rezultat koji žele i da zaslužuju finale. Bili smo dosta puta na korak, nismo imali i sreće nekoliko puta, ako ponovimo ono što smo uradili protiv Mađarske imamo velike šanse. Trenutak inspiracije odlučuje, neko mora da eksplodira, ali je osnovno da kao tim djelujemo homogeno i da zadržimo odbranu kakvu smo imali do sada'', poručio je selektor Gojković.

Crnogorski i hrvatski vaterpolisti bili su rivali u grupi, u prvoj fazi takmičenja, a duel je u uzbudljivoj završnici pripao izabranicima Ivice Tucaka 8:7. Hvatska je bila uspješnija u polufinalnom duelu Igara u Londonu i na putu do zlatne medalje eliminisala crnogorske vaterpoliste. Crna Gora je bez pobjede u međusobnim duelima, u zvaničnim utakmicama na velikim takmičenjima, od 2010. godine.

''Mi smo osam godina u vrhu, a to je kontinuitet kojim može da se pohvali malo koja ekipa. Pokazali smo da i bez velikih promjena možemo da odemo tako visoko, osam godina nakon Pekinga. Izuzetno teška utakmica nas čeka, jer nosimo loše iskustvo sa prethodne dvije OI i to nije lako prevazići. Ali, imamo dovoljnio godina, mnogo mečeva iza sebe i vjerujem da može to da presudi. Imamo dvije šanse, mislim da smo izvukli pouke. Mnogim igračima je posljednja OI i idemo na sve ili ništa, ali mirni u glavama'', istakao je Mlađan Janović i dodao...

''Ako je ko zaslužio da osvoji olimpijsku medalju onda je to Nikola, jer smo se zahvaljujući njemu u Beogradu na EP postali reprezentacija koja vjeruje u sebe i od koje svi strahuju. Naravno, bio bi to uspjeh svih koji su bili dio tima ovih desetak godina – svih igrača, trenera, selektora, ali mislim da je Nikola bio taj koji nam je pomogao da ponovo počnemo da vjerujemo u olimpijsku medalju'', zaključio je mlađi od braće Janović.

Veliki derbi između Crne Gore i Hrvatske počeće u 17 sati i 20 minuta. U drugom polufinalu, u 21 sat i 30 minuta, igraće Srbija i Italija.

Portal Analitika